FINALE NEIZVJESNO

Del Potro prejak za Karlovića, Argentina je izjednačila!

25.11.2016 u 21:32

Bionic
Reading

U drugom meču finala Davis Cupa Juan Martin Del Potro pobijedio je Ivu Karlovića rezultatom 6:4, 6:7(6), 6:3, 7:5 te tako izjednačio rezultat u dvoboju Hrvatske i Argentine na 1:1...

Prvi dan finala Davis Cupa ipak je prošao prema očekivanjima, iako su favoriti do pobjeda došli teže nego što se očekivalo. Nakon što je Marin Čilić u pet setova slomio Federica Delbonisa, Juan Martin Del Potro uspio je nakon tri sata igre izjednačiti rezultat trijumfom protiv hrvatskog veterena Ive Karlovića.

Bio je to susret u kojem je presudila kvaliteta koja je bila na strani srebrnog tenisača iz Rija. Karlović je nervozno ušao u meč i to ga je skupo stajalo. Već u prvoj igri izgubio je servis i do kraja prvog seta nije došao u priliku uzvratiti pa je Del Potro s lakoćom sačuvao prednost i poveo rezultatom 6:4.

No, borbeni Div sa Šalate nije se predavao. U drugom setu spasio je dvije 'break' prilike i dogurao do 13. igre, u kojoj je velikim preokretom izjednačio rezultat. Del Potro je vodio 6:4 u 'tie-breaku', ali zatim je Ivo dobio četiri poena u nizu, na oduševljenje zagrebačkih navijača.

U trećem setu Del Potro je opet dočekao posrtaj Karlovića, napravio drugi 'break' u meču i sa 6:3 došao na korak do trijumfa. U četvrtom setu Argentinac je strpljivo čekao priliku, ona se ukazala kod 5:5, iskoristio ju je i sa 7:5 dovršio posao.

Ivo je servirao čak 35 as servisa, no nije mu pomoglo jer nije imao niti jednu 'break' priliku u cijelom meču, a suočio se s njih sedam i izgubio servis triput.

Bila je to peta pobjeda Argentinca u šest mečeva protiv Karlovića kojom je još jednom potvrdio da je igrač vrhunske klase.

Argentina je ovim trijumfom izjednačila rezultat na 1:1, a u subotu je na rasporedu igra parova u kojoj se očekuje nastup Ivan Dodiga i Marina Čilića za Hrvatsku koji bi morali donijeti drugi bod našoj reprezentaciji...

Davis Cup, finale

Karlović – Del Potro 4:6, 7:6(6), 3:6, 5:7

Hrvatska – Argentina 1-1