DRAMA U PET SETOVA

Čilić teškom mukom slomio Delbonisa, Hrvatskoj prvi bod u finalu!

25.11.2016 u 17:35

  • +9

Poznati na finalu Davis kupa između Hrvatske i Argentine

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je Federica Delbonisa nakon pet napornih setova, rezultatom 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2 u prvom finalnom dvoboju Davis Cup okršaja između Hrvatske i Argentine...

Hrvatska Davis Cup reprezentacija korak je bliže naslovu ovogodišnjeg pobjednika najprestižnijeg momčadskog teniskog natjecanja. U prvom meču velikog finala Marin Čilić opravdao je ulogu favorita i donio prvi bod svojoj izabranoj vrsti, no morao je potrošiti mnogo snage kako bi slomio 42. igrača svijeta, Federica Delbonisa.

Prepuna zagrebačka Arena uživala je u izuzetno dramatičnom meču u kojem je Marin Čilić imao puno više problema nego što se to očekivalo. Naš najbolji tenisač dobro je započeo susret, a u prvom setu bio mu je dovoljan jedan 'break' za konačnih 6:3, a u drugom je imao nešto više posla, no uspio je oduzeti servis protivniku i sa 7:5 doći na korak do pobjede.

No, uslijedio je veliki preokret. Delbonis je u trećem setu odmah oduzeo servis protivniku, Marin se uspio vratiti, ali Argentinac je ponovo došao do prednosti i sa 6:3 probudio nadu svojih navijača. U četvrtom setu igrao je samo Federico, a neraspoloženi Čilić čak je triput izgubio servis. Delbonis je bez ikakvih problema rezultatom 6:1 izborio odlučujući set.

U petom setu ipak se nije dogodila potpuna senzacija. Čilić je prebrodio krizu i već u prvom gemu oduzeo servis protivniku, da bi to ponovio kod 4:2 i s uvjerljivih 6:2 dovršio posao.

Statistika nakon meča kaže da je Marin čak pet puta izgubio servis, no uspio je pet puta i sam napraviti 'break', a svoje je obrate bolje rasporedio od Argentinca. Na putu do pobjede značajnu ulogu je imao servis i Čilićevih 17 aseva.

Bila je to treća Čilićeva pobjeda u trećem međusobnom okršaju s Delbonisom, za koju mu je trebalo tri i pol sata igre.

Hrvatska je ovime povela 1:0 u finalu Davis Cupa, a Ivo Karlović protiv Juan Martina Del Potra pokušat će povećati prednost i približiti svoju reprezentaciju konačnom trijumfu.

Davis Cup, finale

Čilić - Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2