NAJBOLJI ODGOVOR

Nepravda je nije razljutila; lijepa poruka zlatne Sandre

08.10.2016 u 11:09

Bionic
Reading

Sandra Perković nije ostala u konkurenciji za najbolju atletičarku Europe prema izboru Europskog atletskog saveza (EAA), no ta nepravda nije previše pogodila našu sportašicu

Perković je ove godine četvrti put u nizu osvojila europsko zlato, disk je i u 2016. letio preko 70 metara, na zastrašujući način je došla do petog naslova u Dijamantnoj ligi, naime, slavila je na svih sedam mitinga, a na Igrama u Riju je obranila olimpijsko zlato. Fenomenalna godina, ali za neke nedovoljno da bi se našla na skraćenoj listi za najbolju atletičarku Staroga kontinenta.

Kao što smo pisali, tri atletičarke koje su ostale u konkurenciji za najbolju u 2016. su svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica u kladivu, Poljakinja Anita Wlodarczyk, španjolska visašica Ruth Beitia, koja ima olimpijsko zlato i europsko srebro, te grčka skakačica s motkom Ekaterina Stefanidi s olimpijskom i europskom titulom.

Wlodarczyk je to zaslužila, ipak je rušila svjetski rekord, no ne možemo se oteti dojmu da je Perković rame uz rame s njom, prije druge dvije atletičarke koje su ostale u izboru.

Ova nepravda nije poremetila zasluženi odmor naše zlatne Sandre koja se oglasila preko društvene mreže.

'Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo za vrijeme života, već brojem trenutaka koji nas ostavljaju bez daha', napisala je Sandra uz priloženu fotografiju na kojoj uživa na prelijepoj plaži.

O ignoriranju u izboru EAA ni riječi, tako je i najbolje, već se navikla na to, jer nevjerojatno zvuči podatak da još nikada nije proglašena najboljom atletičarkom Starog kontinenta.