LIGA PRVAKA

Vujović: Utakmica s Celjem jedan je od najvećih rukometnih derbija

23.09.2016 u 19:09

Bionic
Reading

Rukometaši PPD-a Zagreb u subotu (24. rujna, 18.30 sati) gostuju kod Celja u 1. kolu Lige prvaka. Trener zagrebaša Veselin Vujović inače je i slovenski izbornik, a od ove sezone u momčadi su i tri Slovenca...

Već u 1. kolu rukometne Lige prvaka na rasporedu je 'klasik', neki su spremni reći i 'derbi svih derbija', susret PPD-a Zagreb i Celja. Dva trofejna kluba već su godinama i veliki suparnici, a svaki je njihov susret doslovno 'na nož'. Ove sezone emocije će biti izraženije jer trener zagrebaša Veselin Vujović ujedno je izbornik Slovenije, a u redovima hrvatskog prvaka igraju trojica slovenskih reprezentativaca.

'Već godinama je to jedan od najvećih europskih derbija. To su uvijek neizvjesne utakmice, uvijek odlučuju nijanse. Prošle sezone smo u oba navrata slavili s po jedan razlike, a to su dvoboji u kojima jedna lopta, jedna pogreška ili jedna golmanska obrana mogu odlučiti pobjednika. Svjesni smo kvalitete Celja, znamo koliko su opasni, pogotovo kada igraju doma', kazao je Veselin Vujović u najavi utakmice.

Baš će Vujović biti u teškoj poziciji, izbornik je Slovenije, vodi PPD Zagreb, a u Celju je popriličan broj slovenskih reprezentativaca... 'Bit će jako teško, a posebno meni kao izborniku Slovenije i treneru Zagreba. No mislim da je Zagreb jaka i stabilna ekipa, pokazali smo to. Idemo u Celje dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu i da s dva osvojena boda napravimo veliki korak ka ostvarenju našeg cilja, a to je prvo plasman dalje iz grupne faze te nakon toga prolaz u četvrtfinale Lige prvaka', zaključio je Vujović.

Puno se u ovoj utakmici očekuje i od Stefana Vujića jer PPD Zagreb je zbog brojnih ozljeda (Pavlović, Šebetić) tanak na vanjskim pozicijama. Svaka će pomoć dobro doći... 'Celje je odlična ekipa s nekoliko iznimnih pojedinaca i možda s najboljim navijačima u Europi. Istina je da smo ih lani svladali oba puta, ali nije bilo nimalo lako. Čak bih rekao da smo u onoj prvoj utakmici imali mrvu više sportske sreće i fantastičnog Filipa Ivića koji u posljednjih pet minuta nije primio gol. Čeka nas jako teška utakmica, ali mi svejedno idemo na pobjedu. Celje je momčad koja igra brz i dinamičan rukomet. Eksplozivni su i ako kreneš s njima u trku, onda nemaš nikakve šanse', analizirao je protivnika Vujić i istaknuo igrače koji su najveća prijetnja:

'Njihov motor pokretač je fantastični srednji vanjski Miha Zarabec, a na desnom krilu imaju najboljeg mladog igrača Europe - ubojitog Blaža Janca. Uspijemo li zaustaviti njih dvojicu, odnosno ako presiječemo njihovu komunikaciju, onda smo napravili pola posla. Da ponovim, mi se želimo pokazati u dobrom svjetlu i više od svega želimo ta dva boda kako bismo u dobrom ritmu i sjajnoj atmosferi ušli u ovogodišnju Ligu prvaka.'