WTA U KINI

Ana Konjuh bez finala; Srpkinji Janković pripala drama

23.09.2016 u 15:22

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Guangzhou, jer ju je u dva seta svladala srpska predstavnica Jelena Janković (5:7, 6:7(7))

U prvom setu je Janković prvi put uzela servis našoj tenisačici za vodstvo od 3:1, a Konjuh je nakon toga, kod 4:2, propustila priliku vratiti servis. Međutim, to joj je uspijelo kasnije. Janković je propustila tri set lopte i Dubrovčanka je stigla na 5:5. Kod rezultata 6:5 za Srpkinju, Konjuh je napravila dvije dvostruke pogreške i Janković, nekada prva tensačica svijeta, dobila je prvi set 7:5.

Odmah na otvaranju drugog seta, Konjuh je napravila break. Vrlo brzo je opet uzela servis srpskoj tenisačici i povećala prednost na 4:1. Konjuh je čak imala priliku servirati za set, ali je Janković vratila oba servisa i izjednačila na 5:5. Srpska tenisačica tada je uzela i svoj gem za prednost od 6:5, ali je 18-godišnja hrvatska predstavnica izborila tie break.

Iako je Janković povela sa 3-0 na početku tie breaka, naša tenisačica osvojila je pet uzastopnih poena i došla do 5-3, zatim imala i dvije set lopte, ali... Opet je došlo do pada koncentracije kod Konjuh, Janković je to iskoristila i poslije druge meč lopte završila posao.
Konjuh je imala realizaciju prvog servisa 43 posto i napravila je šest dvostrukih grešaka, dok je Janković imala 61 posto. Naša je tenisačica osvojila 75, a Janković 79 od ukupno 154 poena.

Ovo je bio drugi susret između naše tenisačice, 54,. na WTA ljestvici i 31-godišnje Janković, 37. tenisačice svijeta, i druga pobjeda Srpkinje.