IDEALAN POČETAK

Čilić silovitom pobjedom poslao poruku svima na US Openu!

29.08.2016 u 20:38

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo posljednjeg ovogodišnjeg "grand slam" turnira, US Opena u New Yorku, on je u susretu 1. kola svladao Brazilca Rogerija Dutra Silvu sa 6-4, 7-5, 6-1 za dva sata igre.

Pobjednik US Opena iz 2014. i prošlogodišnji polufinalist Čilić "šepavo" je ušao u dvoboj, izgubio servis u prvom gemu, te bio u opasnosti još jednom izgubiti svoj početni udarac kod rezultata 1-3 u prvom setu. No, nakon što je spasio tu "break-loptu" zaigrao je mnogo bolje, u sljedećoj je igri vratio izgubljeni servis da bi kod svog vodstva od 5-4 napravio još jedan 'break' iskoristivši petu set-loptu za konačnih 6-4 u toj dionici igre.

Početkom drugog seta Čilić je još jednom oduzeo servis Dutra Silvi i činilo se kako će lako izaći na kraj s Brazilcem. No, trenutak dekoncentracije na vlastitom servisu u petoj igri vratio je Brazilca u rezultatsku ravnotežu koju je ovaj držao do 5-5. Ipak, Čilić je uspio u 12. gemu drugog seta još jednom oduzeti servis Dutra Silvi, izbjeći "tie-break" i povesti sa 2-0 u setovima.

Takav rasplet drugog seta konačno je "slomio" Brazilca, Čilić je za manje od 15 minuta odjurio do 5-0 u trećem setu i lakopriveo dvoboj kraju.

U 2. kolu Čilić će igrati protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog.

US Open, 1. kolo:

Čilić - Dutra Silva 6-4, 7-5, 6-1