TUŽAN KRAJ VELIKE DRAME

Konjuh u suzama: Najgori mogući oproštaj od Wimbledona!

01.07.2016 u 11:00

Bionic
Reading

Ana Konjuh bila je na pragu velikog iznenađenja u 2. kolu Wimbledona protiv treće nositeljice Agnieszke Radwanske, no dogodila se ozljeda pri rezultatu 7:7 u odlučujućem setu, a hrvatska igračica u suzama se nakon hrabrog povratka na teren i konačnih 7:9 oprostila od pobjede...

Naša 18-godišnja talentirana tenisačica odigrala je jedan od svojih najboljih mečeva u posljednje vrijeme, no nije to bilo dovoljno za pobjedu. U meču protiv opasne Poljakinje Agnieszke Radwanske igrala je briljantno u drugom i trećem setu i imala tri meč lopte, ali ipak je došlo do preokreta te zatim nesretnog kraja meča.

Konjuh je protiv Radwanske krenula usporeno i prvi je set izgubila glatko 6:2, a kod rezultata 2:1 u drugom Poljakinja je imala tri 'break' prilike i činilo se da će brzo dovršiti posao. No, Ana je sve to spasila i zatim oduzela servis protivnici i sa 6:4 izborila odlučujući set.

U trećem setu odvijala se prava drama. Konjuh je krenula odlično i držala 'break', a Radwanska igrala nervozno. Kod 5:4 hrvatska igračica je servirala za meč, imala tri meč lopte, ali nije ih iskoristila. Zatim je oduzela servis protivnici i opet servirala za pobjedu, ali opet je dopustila povratak Poljakinje. Onda se kod 7:7 dogodila katastrofa: Ana je pri jednoj skraćenoj lopti nagazila na lopticu, iskrenula nogu i u bolovima završila na tlu. Konjuh je u suzama primila pomoć za iskrenuti gležanj, nakon čega se vratila na teren, ali u takvom stanju nije imala izgleda protiv ugledne protivnice.

Za Konjuh je to mogao biti drugi plasman u karijeri u 3. kolo Wimbledona, turnira koji joj najviše leži iz serije Grand Slam. Svoj jedini WTA turnir u karijeri također je osvojila na travi, u Nottinghamu prošle godine.

Sljedeća protivnica Radwanski bit će Čehinja Siniakova.

U ženskoj konkurenciji ipak se dogodilo veliko iznenađenje, jer je ispala druga nositeljica Garbine Muguruza koju je svladala Slovakinja Jana Čepelova.

Wimbledon, 2. kolo:

Konjuh – Radwanska 2:6, 6:4, 6:8