BEZ SETA

Crni dan za hrvatski ženski tenis

11.03.2016 u 09:27

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u 2. kolo velikog WTA turnira u Indian Wellsu, bolja od nje je u susretu 1. kola bila Portorikanka Monica Puig s uvjerljivih 6-1, 6-2 za samo sat i pet minuta

I drugi dvoboj Lučić-Baroni i Puig prošao je slično kao onaj otprije gotovo dvije godine iz Strasbourga, tada je bilo 6-3, 6-1 za Portorikanku.

Lučić-Baroni vrlo je loše servirala tijekom čitavog dvoboja, čak je šest puta gubila igre na svoj početni udarac uz samo 42 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog, te 39 posto osvojenih poena nakon drugog servisa, a s takvom statistikom nije niti mogla bolje od samo tri osvojena gema.

Još ranije tijekom četvrtka od turnira u Indian Wellsu oprostila se i Donna Vekić koju je sa 6-2, 7-5 svladala Bugarka Cvetana Pironkova.

Vekić je kroz kvalifikacije izborila glavni turnir, no zapela je na prvoj prepreci, 105. igračici svijeta koja je 11 mjesta lošije plasirana od nje. Osječanka je dobro počela dvoboj 'breakom' u prvom gemu, povela s 2-0, a potom je izgubila čak sedam gemova u nizu. U drugom setu je nadoknadila 3-5 u trenutku kada je Bugarka servirala za meč, ali je samo malo odgodila kraj jer je u 12. gemu izgubila po šesti puta svoj servis u meču i oprostila se od Indian Wellsa.