BRITANCI SLAVE

Lob iz snova kojim je nastao Sir Andy Murray

30.11.2015 u 15:04

Bionic
Reading

Osoba dana u Velikoj Britaniji je Andy Murray. Sjajni Škot liječi engleske teniske komplekse i uskoro bi trebao dobiti posebnu počast

Prije deset godina Andy Murray je u trijumfu protiv Izraela postao najmlađi igrač u povijesti britanske Davis cup reprezentacije. iste godine izgubio je svoj prvi singl meč od Wawrinke, i od tada do povijesnog nedjeljnog trijumfa upisao 25 pobjeda u idućih 26 pojedinačnih suareta za svoju zemlju.

Prilikom referenduma o škotskoj neovisnosti Andy je zauzeo stav o odcijepljenju i tako stekao puno neprijatelja u tvrdoj unionističkoj struji, no svi koji ga u Engleskoj ne vole danas nemaju što za reći.

Postao je prvi Britanac nakon (Fred Perry) 76 godina koji je osvojio Grand slam, godinu zatim skinuo i 'kletvu' domaćina na Wimbledonu, te ovu godinu završio prvim britanskim naslovom u Davis cupu nakon 79 godina. Prepravio je povijest otočkog tenisa i na užas svih onih koji su ga kleli prije škotskog referenduma - pokrenuta je inicijativa da mu se pridjene titula Sir.


Sa sportskog gledišta svakako ju je zaslužio, a jednom kada ju dobije kroz glavu će mu proći genijalan poen kojim je završio svoju veličanstvenu Davis cup turneju iz 2015.