BITKA ZA RUKOMETNI EP

Debitant čudesnom obranio ostavio Srbiju na životu!

11.06.2015 u 13:54

Bionic
Reading

U kvalifikacijama za Europsko rukometno prvenstvo u Poljskoj u Baru su u dramatičnoj utakmici Crna Gora i Srbija odigrale 23:23

Bio je to susret od iznimne važnosti, a u kojem su dominirale obrane. U prvom dijelu bolje su se snašli gosti koji na odmor otišli s 14:11, ali su u nastavku Crnogorci preokrenuli na 18:16.

U posljednjim minutama se ušlo s 23:23, a tada je domaćin imao i pomoć norveških sudaca (Togstad/Kristiansen).

Naime kod napada Srba dogodilo se obostrano isključenje točno minutu prije kraja iako se prema snimci vidi da je samo crnogorski rukometaš Petričević povlačio za dres Stojkovića. No obojica su poslana na hlađenje.

Nakon toga Srbija je zabila pogodak preko Zelenovića, ali je on poništen zbog prekršaja u napadu kojeg su očigledno vidjeli samo suci.

Crna Gora imala je priliku za pobjedu 45 sekundi, a četiri sekunde prije kraja isključen je još jedan srpski igrač - kapetan Ilić. Domaćin je odigrao sjajnu akciju, Borozan je ostao sam na crti, no fantastično mu je obranio debitant u redovima Srbije Ivezić.

Uzbudljiva završnica

Na ljestvici Island i Crna Gora imaju po sedam bodova i međusobnu utakmicu, a Srbija ima šest te dočekuje slabašni Izrael.

Srbima je pobjeda dovoljna za prolaz čak i ako Islanđani i Crnogorci remiziraju. Imali bi svi po osam bodova, Srbija bi zbog gol razlike završila tek kao treća, ali i kao najbolja trećeplasirana reprezentacija iz ostalih skupina otišla bi na EURO.

Crnogorci tako ne smiju izgubiti na Islandu, a to si ne smije dozvoliti ni domaćin.