KRAJ PARIŠKE BAJKE

Ćorić bez izgleda za dvoboj protiv Rafaela Nadala

30.05.2015 u 16:42

Bionic
Reading

Borna Ćorić nije uspio izboriti drugi tjedan Roland Garrosa, ali na najjačem zemljanom turniru sezone ionako je već bio napravio više od očekivanog

22-godišnji Amerikanac Jack Sock je 33. igrač svijeta i Bornu je svladao prilično lako. Nakon 106 minuta igre na semaforu je zasvijetlilo konačnih 6:2, 6:1, 6:4 što je dovoljan dokaz dominacije predvodnika novog američkog teniskog vala.

Borna nije imao izgleda. Prvu break loptu izborio je tek početkom trećeg seta, no Sock je svoj servis održao netaknutim kroz čitav meč dok je na prijemu osvojio čak 45 posto poena na Bornin servis. Ćorić je pokušavao agresijom vratiti vodu na svoj mlin, ali omjer izravnih poena i grešaka (17-31) nije mu dozvolio pravu priliku protiv raspoloženog Amerikanca.

Borna se s dvije vrijedne pobjede iz Pariza može početi priprmati za travnati dio sezone, a Socku preostaje priprema za dvoboj s Rafaelom Nadalom. Španjolac je na ovom turniru u deset nastupa izgubio samo jednom, a Sock će mu biti posljednja prepreka uoči 'blockbustera' u četvrtfinalu protiv Novaka Đokovića kojega iščekuje čitav teniski svijet.