ŠARAPOVA NA SNIMANJU

'Događale su mi se lude stvari, ali nisam pokleknula!'

22.01.2015 u 12:05

Bionic
Reading

Jedna od vodećih Nikeovih manekenki, ruska teniska zvijezda Marija Šarapova, na nedavnom je snimanju za proljetnu Nikeovu kolekciju još jednom dokazala da je savršeni spoj ljepote i sportskih uspjeha

U Melbourneu je u ponedjeljak počeo prvi Grand Slam turnir nove teniske sezone, Australian Open, na kojemu nastupa i teniska zvijezda Marija Šarapova. A upravo je slavna ruska tenisačica uoči turnira, na nedavnom snimanju za Nikeovu proljetnu kolekciju za žene, otvoreno progovorila o svojim očekivanjima, te usponima i padovima u dosadašnjoj sportskoj karijeri.

Pobjeda koja je promijenila sve


Mariji Šarapovoj pobjeda nije stran pojam. Dosad je pobijedila u čak 550 mečeva, a iza sebe ima i 34 osvojena turnira. No ipak, postoji jedan „protivnik“ koji za Šarapovu i danas predstavlja veliki izazov, a to je ravnoteža.

'Pronalazak savršene ravnoteže između obitelji, prijatelja i tenisa je veoma bitna. No, još uvijek nisam sigurna da sam ju pronašla. Ipak, koliko god bismo voljeli sve znati i kontrolirati, mislim da to nije moguće. Možemo se silno truditi i tražiti odgovore na brojna pitanja, no kad bismo znali baš sve, život bi nam bio uistinu dosadan, zar ne?', ističe Šarapova

Lijepa ruska tenisačica tenisku je scenu osvojila prije nešto više od deset godina kada je osvojila Wimbledon pobjedivši slavnu Serenu Williams. Šarapova je tako postala prva Ruskinja koja je slavila u All England Clubu, te druga Ruskinja koja je osvojila neki Grand Slam turnir.

'Ne znam možete li ikad u potpunosti predvidjeti sve ono što dolazi s pobjedom, posebno kada ju ostvarite tako mladi. Odjednom vam se događaju lude stvari i otvara vam se bezbroj prilika. No, pritom je lako i izgubiti glavu, zaboraviti zašto ste zapravo ovdje gdje jeste. I zato sam veoma zahvalna roditeljima koji mi ni na trenutak nisu dozvolili da poletim i izgubim se u svemu tome', prisjeća se slavna tenisačica te ističe kako uspjesi sa sobom nose i veliki pritisak. U to se, kaže, uvjerila već nakon prve velike pobjede.

Pobjede su slatke jer postoje porazi

'Kada osvojite veliki turnir, vrlo lako si počnete laskati, misliti da ste najbolji i da morate samo pobjeđivati. Takva očekivanja su prije svega nerealna, a o pritisku da ne govorimo. I ja sam ga osjetila na svojoj koži, a prisutan je i danas. I zato u glavi neprestano moram napraviti korak natrag, stati na loptu i biti zadovoljna svojim radom i naporima koji su me i doveli ovdje gdje sam sada', zaključuje Šarapova te dodaje kako je samokritičnost jedna od ključnih stvari svakoga sportaša i sportašice.

'Svaki put kad mi se dogode greške na terenu, puno razmišljam o njima, analiziram svaki detalj. Važno je biti kritičan prema sebi, čak i kad pobjeđuješ. No, to nikoga od nas ne smije demoralizirati', ističe Šarapova te na kraju otkrila i kako gleda na poraze.

'Pobjede su slatke, ali ne bi bile da ne postoje i porazi. Oni su dio mog života i života svakog sportaša i sportašice. Samo treba zadržati hladnu glavu i u dobrim i u lošim trenucima i nastaviti hodati svojim putem.'