BODOVI U RUSIJU

Petarda u Ledenoj! SKA i drugi puta sredio 'medvjede'

01.10.2014 u 22:45

Bionic
Reading

Drugi put u samo dva dana na led Doma sportova nasuprot Medvjedima izašla je momčad SKA iz Sankt Peterburga, a Rusi su još jednom bili nezaustavljivi

SKA je u 4. minuti nakon munjevite akcije došao do vodstva. Dadonov je iz svoje trećine fantastično proslijedio pak točno na palicu Šipačjovu koji je ušao u trećinu Medvjeda i imao dobru priliku za udarac, ali je nesebično pak proslijedio na drugu stativu nadolazećem Panarinu koji ga je smjestio iza nemoćnog Dekanicha. U 8. minuti ruska je momčad iskoristila powerplay kako bi povisila rezultat. Iz lijevog kruga ponovno je pucao Panarin, a pak se odbio od Floodove klizaljke te tako prevario Dekanicha. Obje momčadi igrale su jako čvrsto te je u prvih 20 minuta bilo jako malo udaraca prema golmanima – 7 prema Dexu a 6 prema Salaku.

SKA je odmah početkom druge trećine povećao svoje vodstvo. Igrala se 22. minuta, a strijelac je bio Thoresen, jedan od samo tri Norvežana u ligi. U 34. minuti odlična prilika za Medveščak, ali pak jednostavno nije htio pored Salaka koji je savladan ležao na ledu. Umjesto smanjenja vodstva, dogodilo se suprotno – Kutejkin je postigao powerplay pogodak za SKA pucajući po sredini leda s plave linije dok je Martensson smetao golmanu zagrebačkih Medvjeda.

Wright je došao najbliže pogotku za Medvjede u 43. minuti, ali zaustavio ga je okvir gola, a odzvanjanje stative nakon što se pak odbio od nje bilo je popraćeno uzdasima s tribina. U 53. su minuti glavni sudionici akcije za prvi pogodak zamijenili uloge – Panarin je asistirao, a Šipačjov je poentirao za 0:5.


KHL MEDVEŠČAK ZAGREB - SKA ST. PETERBURG 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

ZAGREB - Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja 5000. Suci: Ravodin, Romasko, Golovljov, Fatejev.
STRIJELCI:
0:1 SKA Panarin (Šipačjov, Dadonov, 4)
0:2 SKA Panarin (Dadonov, Kovaljčuk, 9) PP1
0:3 SKA Thoresen (Šipačjov, Salak, 22)
0:4 SKA Kuteikin (Červenka, 38) PP1
0:5 SKA Šipačjov (Panarin, 53)

KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Tomljenović, Wright, Murray, Glumac, Martinović, Flood, Pelletier, St. Pierre, Segal, Morrisonn, Thomas, Bjorkstrand, Anderson, Palushaj, Katic, Perkovich, Hedden, Rodman, Stewart.
SKA ST. PETERBURG: Salak, Ivanikov, Aleksandrov, Hafizulin, Kalinin, Rjasenskij, Martensson, Tihonov, Kovaljčuk, Ericsson, Ponikarovskij, Ketov, Thoresen, Kuteikin, Judin, Dadonov, Červenka, Panarin, Jermakov, Bjelov, Šipačjov, Kadejkin.
ISKLJUČENJA: Medveščak 48, SKA 14.
UDARCI NA GOL: Medveščak 21, SKA 33.