POJAČANJA U BRLOGU

'Medvjedi' doveli dva igrača koji će dati novu dimenziju!

15.09.2014 u 14:15

Bionic
Reading

'Medvjedi' su ostvarili prvu pobjedu u KHL-u (nedjelja), a dan kasnije su objavili i dolazak dva nova igrača koja bi trebala osnažiti napadačku liniju

Medveščak je potpisao ugovor s mladim napadačem Aaronom Palushajem. Američki igrač, koji vuče korijene iz Albanije, 'medvjedima' će se pridružiti već u utorakAaron Palushaj je rođen 1989. godine u Northvilleu (Michigan, SAD). Igra na poziciji lijevog i desnog krila. Godine 2007. bio je 44 izbor na NHL draftu od strane St. Louis Bluesa, a prve utakmice kao profesionalni igrač odigrao je 2008./2009. za Peoria Rivermen (AHL). Iste te sezone debitirao je za američku reprezentaciju do 20 godina odigravši šest utakmica na Svjetskom prvenstvu Elitne skupine U20.

Sezonu 2009./2010. počeo je u redovima Rivermena, ali je nakon 44 utakmica prešao u Hamilton Bulldogse s kojima je ostao i naredne tri sezone. Premijeru u NHL-u imao je 2010./2011. u dresu Montreal Canadiensa. Tada je skupio tri NHL utakmice, da bi se već 2011./2012. ta brojka povećala na 38 odigranih susreta (5 bodova) s Canadiensima, dok je pak 2012./2013. odigrao 25 utakmica (9 bodova) za Colorado Avalanche.

Protekle sezone nosio je dres AHL momčadi Charlotte Checkersa za koju je u 68 utakmica upisao 58 bodova, a dvije utakmice odigrao je i za NHL klub Carolina Hurricanes.

Palushaj je 2013. godine nastupio s američkom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu Elitne skupine i osvojio broncu.

'Palushaj je igrač za kojeg vjerujemo da će biti jedan od naših top napadača. Brz je igrač, iznimno talentirani napadač, a ima i nešto NHL iskustva. Vjerujemo da će dati novu dimenziju našim linijama i postići pogotke koji su nam potrebni. Pratili smo ga tijekom ljeta i konačno smo ga na kraju uspjeli dovesti u naš klub', rekao je sportski direktor Aaron Fox.


No to nije sve, Medveščak je jači i za napadača Jamesa Wrighta. Kanađaninu će ovo biti premijerna sezona u plavom dresu i u Kontinentalnoj hokejskoj ligi, a Medvjedima će se pridružiti već idućih dana.

'Wright je pune dvije sezone odigrao u NHL-u. Igrač je koji je igrao na najvišoj razini, odlično igra i u napadu i u obrani te se bori za svaki pak u svakoj utakmici. Visok je, snažan i kliže jako dobro s obzirom na svoju visinu. Iako u NHL-u nije postigao puno pogodaka, siguran sam da će se odlično snaći u našem napadu. Veliki je profesionalac i pomoći će nam u mnogim segmentima igre s kojima smo se borili početkom sezone', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

James Wright je rođen 1990. godine u Saskatoonu (Saskatchewan, Kanada). Visok je 193 cm i igra na poziciji centra i lijevog krila. Na NHL draftu 2008. godine bio je 117. izbor od strane Tampa Bay Lightninga. Za Tampa Bay je debitirao već iduće sezone, 2009./2010. odigravši 48 utakmica (5 bodova). Iduće tri sezone igrao je u AHL-u, prvo za Norfolk Admiralse, a zatim za San Antonio Rampage. U 2012./2013., kada je igrao za San Antonio, ponovo je dobio poziv u NHL gdje je odigrao 38 utakmica za Winnipeg Jetse. Prošlu sezonu proveo je s Winnipeg Jetsima (59 utakmica).