RED BULL SIDRUN

Dalmacija i Istra u znaku vaterpola bilo sunce bilo kiša

26.08.2014 u 13:47

Bionic
Reading

Vikend na Jadranskoj obali opet nije bio dosadan. Iako je kiša negdje to pokušala pokvariti, sportski entuzijastima to uopće nije smetalo

Red Bull Sidrun u subotu je uspješno održan u Rijeci unatoč neumoljivoj kiši, a kad je u nedjelju stigao u Šibenik rastjerao je oblake i napunio gradsko kupalište Banj. Ekipa Kvarnerčić iz Rijeke (Vedran Porobat, Geri Smokvina, Pero Zucalo, Darjan Buković) i šibenska ekipa Powerpuff Girls (Luka Vukšić, Nikola Ninić, Luka Marčić, Vlatko Vuković) odlaze na finale u Zadar idući vikend.

Da ovaj drukčiji vaterpolo koncept na jedan gol okuplja sve više obožavatelja diljem naše obale, dokaz je ovogodišnja sezona Red Bull Sidruna, koji je dosad u Dubrovniku, Rijeci i Šibeniku popunio plaže gledateljima, a more ekipama željnima zabave i sportskog izazova koji ih može odvesti na Veliku nagradu Austrije u idućoj sezoni Formule 1.

Slijede još jedne kvalifikacije u Zadru 29. kolovoza, a već dan nakon, u subotu, održat će se veliko finale u kojem će se za prvaka boriti četiri domaće ekipe i predstavnici Mađarske, Italije, Grčke i Crne Gore.

Zanimljivo je napomenuti da je u Rijeci gol čuvao jedan od naših najsjajnijih golmana Frane Vićan te prvi slovenski vratar Luka Gržentić pa je igračima bio još veći izazov zabiti gol u mrežu vlasnika Olimpijskog zlata. U finalu nas očekuju još veća iznenađenja, zato se vidimo u subotu u Zadru, a dotad zanimljivosti o natjecanju potražite na redbull.hr/sidrun.