PORAŽENI U TRI SETA

Karlović i Ljubičić se oprostili od US Opena

02.09.2009 u 08:25

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Ivan Ljubičić i Ivo Karlović nisu se uspjeli plasirati u drugo kolo US Opena. Novak Đoković i Ivan Navarro bili su previsoke prepreke za naše predstavnike

Ivan Ljubičić nije mogao preko četvrtog nositelja i četvrtog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića. Nakon sat i 37 minuta igre bilo je 6:3, 6:1, 6:3 za srpskog igrača.

Bio je ovo peti međusobni dvoboj Ljubičića i Đokovića i četvrta uzastopna pobjeda srpskog igrača.

Ljubičić je vrlo loše krenuo u susret, te je s nizom pogrešaka omogućio Đokoviću da brzo povede sa 3:0, te taj 'break' prednosti održi do kraja prvog seta.

Drugi set Ljubičić je otvorio još lošije, dva puta zaredom je izgubio igru na svoj početni udarac i Đoković je stigao do nedostižne prednosti.

U trećem setu igralo se izjednačenije, Ljubičić je držao rezultatsku ravnotežu do 3:3, u sedmoj igri imao i 0-30 na Đokovićev servis, ali niti tada, kao ni u čitavom meču, nije uspio osigurati niti jednu 'break-loptu'. Odmah u sljedećoj igri izgubio je svoj početni udarac, a potom je Đoković mirno odservirao za meč.

Ivo Karlović izgubio je u prvom kolu US Opena od Španjolca Ivana Navarra koji ga je pobijedio u tri seta s rezultatom 6:4, 7:6 (10-8) i 7:6 (7-5). Meč je trajao dva sata i 13 minuta.

Na svom servisu Španjolac je bio vrlo uvjerljiv, dok je na Karlovićevu neprestano pritiskao, tako da je njegova pobjeda, unatoč očekivanoj izjednačenosti, nije bila u pitanju. Posebno je Navarro bio opasan na drugome Karlovićevu servisu. Od 34 takva odigrana poena Navarro ih je dobio 20. 'Divu sa Šalate' nisu pomogla ni 22 as servisa.

Od Hrvata u 2. kolo posljednjeg ovogodišnjeg 'grand Slam' turnira sezone ranije su prošli Marin Čilić, 16. nositelj turnira, koji je svladao domaćeg igrača Ryana Sweetinga sa 7:6 (7-2), 6:4, 7:6 (7:4), i tenisačica Petra Martić koja je pobijedila Francuskinju Severine Bremond Beltrame sa 6:4, 6:2.