UMJESTO OVEREEMA

Korejski div novi protivnik Cro-Copu

17.12.2008 u 20:00

Bionic
Reading

Iako je Nizozemac Overeem priželjkivao novi meč s Mirkom Filipovićem, jer prvi je prekinut zbog Overeemova nekorektnog udaranja, suparnik Cro-Copu na Staru godinu bit će korejski div Hong Man Choi

Alistair Overeem definitivno neće imati priliku za revanš protiv Mirka Filipovića na Staru godinu. Umjesto njega u ring s Mirkom ući će veliki Korejac Hong Man Choi.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Overeem i Filipović bili su u ringu, a meč je prekinut zbog nesportskog udaranja Overeema po testisima Cro-Copa.

Dugo se najavljivao mogući revanš, ali u srijedu je definitivno potvrđeno da, barem zasad, taj dvoboj ipak nećemo gledati.

Prema pisanjima korejske internetske stranice K-1, borba bi se umjesto po pravilima MMA (mješovite borilačke vještine) trebala održati po pravilima K-1. Mirku bi to bio prvi put da se vraća na pravila K-1 otkako je 2001. prešao u PRIDE.

O 28-godišnjem divovskom Korejcu zna se da je kickboxer i hrvač. Visok je 218 centimetara, a ima 149 kilograma. Od poznatijih boraca Korejac je bio u ringu s Fedorom, a ta je borba trajala samo dvije minute jer ga je vješti Rus polugom natjerao na predaju.