LAKO S RUSIMA

Goluža hrabri ključne igrače uoči odluke

21.01.2014 u 20:36

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija svladala je Rusiju (33:25) i tako ostala u igri za polufinale EURA. Odmah nakon utakmice za hrvatsku televiziju svoje viđenje dvoboja dali su izbornik Slavko Goluža i krilni igrač Zlatko Horvat

Nakon četvrte pobjede iz pet utakmica prvo je riječ dobio izbornik.

'Moram čestitati igračima na pravom pristupu, ušli smo u susret kako treba, ali nije bilo lako. Iako ne volim isticati nikoga, moram posebno pohvaliti kapetana i dokapetana, Vorija i Duvnjaka, koji su bili pravi,' rekao je Goluža i izdvojio nešto što mu se nije svidjelo.

'Na osam razlike opet je svatko želio igrati svoju igru pa sam pozvao minutu odmora i zatražio ozbiljnost i disciplinu. Sada se moramo jako dobro pripremiti za Poljsku,' govorio je Goluža.


Prvi strijelac u hrvatskim redovima bio je Zlatko Horvat sa sedam golova.

'Imali smo dosta dobru obranu i to je bilo najvažnije. Istina dogodio se sitan pad, ali je važno da smo kontrolirali cijelu utakmicu,' govorio je Horvat koji smatra kako poraz od Francuza nije ostavio traga.

'Navikli smo na ovakav ritam, svaki drugi dan je utakmica i mora se igrati dalje.'

Sljedeća je Poljska.

'Neugodna reprezentacija, imaju odlične vanjske šutere, ali kako god bilo mi moramo ići na pobjedu. Želim pohvaliti suigrače, ali i ruske rukometaše na dobroj predstavi,' završio je Horvat.