ENGLESKI MEDIJI

Federer je 'ubojica' hrvatskog diva

01.07.2009 u 16:43

Bionic
Reading

Roger Federer uskratio je Ivi Karloviću priliku da postane peti hrvatski tenisač u polufinalu Wimbledona, nakon Franje Punčeca, Nikole Pilića, Marija Ančića i Gorana Ivaniševića. Engleski mediji nazvali su Švicarca čak i 'ubojicom diva' kojem je to bila deveta pobjeda nad Hrvatom u deset mečeva

Drugi tenisač svijeta i peterostruki pobjednik Wimbledona Roger Federer ukrotio je servis Ive Karlovića. Hrvatski as do četvrtfinala nije izgubio nijedan gem-servis na trećem grand slamu sezone, a zatim je njegova serija stala protiv čovjeka koji očigledno zna kako igrati s Divom sa Šalate.

Pobjedom nad Hrvatom, Federer je stigao do svog 21. uzastopnog polufinala na grand slamovima te je ostao u utrci za svojim 15. naslovom na jednom od četiriju najvećih turnira.

'Jako sam zadovoljan rezultatom, jer u mečevima s Karlovićem nema dugih izmjena i protiv njega je vrlo teško igrati i napraviti break. Moraš biti psihički sjajno pripremljen za takvu igru. Karlović odlično servira i ne pruža ti previše prilika', rekao je Federer kojeg su Englezi prozvali 'ubojicom diva'.

'Volim držati rekorde, jer to pokazuje moju konstantu. U ovom trenutku ne mogu imati više samopouzdanja. Nedavno sam osvojio Madrid gdje sam pobijedio Nadala, pa Roland Garros prvi put u karijeri i sada ovdje dobro igram i osjećam se izvrsno', završio je Federer.