WIMBLEDON

Federer još jednom prejak za Karlovića

01.07.2009 u 15:38

Bionic
Reading

Roger Federer još se jednom pokazao kao nepremostiva prepreka hrvatskom tenisaču Ivi Karloviću. U četvrtfinalu Wimbledona Federer je u tri seta porazio Karlovića 6:3, 7:5, 7:6(3)d

U desetom međusobnom ogledu Ivo Karlović pretrpio je i deveti poraz od Švicarca Rogera Federera. Ovoga puta njih dvojica 'obračunala' su se na centralnom terenu Wimbledona, u četvrtfinalu najvećeg teniskog turnira na svijetu, a drugome tenisaču svijeta za pobjedu u tri seta (6:3, 7:5, 7:6(3)) trebalo je nešto manje od dva sata igre.

Iako su mnogi mediji prije ovog susreta naglašavali Karlovićev servis kao najjače oružje, Federer je majstorski uspio amortizirati sve napade 'diva sa Šalate' te je tako već u četvrtom gemu oduzeo servis hrvatskom Davis Cup reprezentativcu, što mu je bilo dovoljno i za osvajanje prvog seta jer je Švicarac čvrsto držao svoj servis. Na kraju je Federer dobio prvi set sa 6:3 te je s puno samopouzdanja krenuo u nastavak meča.

U drugom setu Karlović je počeo igrati na nivou koji je držao u dosadašnjem dijelu turnira. Nije dopustio Federeru priliku da mu oduzme servis, dok je s druge strane pokušavao, istina neuspješno, poremetiti Švicarčev ritam igre. Nažalost, pred sam kraj drugog seta, pri rezultatu 5:5, Federer je odigrao briljantni gem u kojem je još jednom oduzeo servis Karloviću, da bi u sljedećem na svoj servis osvojio i drugi set sa 7:5, i to sve u samo sat vremena igre.

Najbolju igru Karlović je pružio u trećem setu, u kojem se 'hrvao' s Federerom do tie-breaka koji je na kraju pripao fenomenalnom Federeru, koji jednostavno nije kroz cijeli meč pružio hrvatskom tenisaču priliku da ga ozbiljnije ugrozi.