SLAVI U SLOVENIJI

Ivica: Ako itko ima pravo ovdje pobijediti, onda smo to mi!

10.03.2013 u 16:30

Bionic
Reading

Ivica Kostelić priznaje da su mu odgovarali teški uvjeti u kojima je vožen slalom u Kranjskoj Gori, a do pobjede mu je bilo jako stalo

Naš 33-godišnji skijaš pokazao je da se još uvijek može ravnopravno nositi s najboljim slalomašima svijeta. U Kranjskoj Gori stigao je do drugog trijumfa sezone, prvog u slalomu i dokaza da će biti opasnost svima na Olimpijskim igrama u Sočiju sljedeće godine. Nakon trijumfa bio je oduševljen.

'Danas je bio jedan od rijetkih dana kada sam se baš 'namjerio' da pobijedim, jer ovo su bili 'naši' uvjeti. Ja znam da mi jedini najviše treniramo baš u ovakvim, teškim uvjetima na stazi. I bez lažne skromnosti: ako netko ima pravo pobijediti u ovakvim uvjetima, onda smo to mi!', prenosi izjavu Ivice Kostelića službena stranica Hrvatskog skijaškog saveza.

'Što se tiče Pinturaulta...dok je skijao u drugoj vožnji, baš sam si razmišljao: dobro, ovaj dečko je još toliko mlad, on će mi danas pustiti da ovdje pobijedim opet nakon 10 godina. Da, dobro, nije mi na kraju 'pustio', ali napravio je tu veliku pogrešku, i to je bilo to,' dodao je naš skijaš pa zaključio:

'Ja sam svakako jako sretan. Veseli me i činjenica da je ova pobjeda stigla, eto, baš u Kranjskoj Gori koja je kao moj drugi dom tako reći. Ljudi su ovdje jako 'zagrijani' za mene, navijaju za mene svim srcem, i meni je to prekrasno. U Kranjskoj Gori zasigurno sam odradio najviše utrka u karijeri kada gledam još od pionirskih dana, to je posebno mjesto obitelji Kostelić, i tu imamo jako puno prijatelja. Zato mi je toliko drago da se ova pobjeda dogodila baš ovdje.'

Kostelića ove sezone još čeka završnica Svjetskog kupa u Lenzerheideu sljedeći tjedan.