OZLJEDA U ŠVICARSKOJ

Tragedija na hokeju, paraliziran nakon bodychecka

08.03.2013 u 11:09

Bionic
Reading

Ozljede u hokej na ledu sastavni su dio ovog inače vrlo atraktivnog sporta. Iako kontakti i dueli ponekad izgledaju i puno strašnije, igrači znaju proći s tek ponekom 'šljivom'. Nažalost, u četrtak se igrala utakmica u Švicarskoj u kojoj je Ronny Keller zadobio teške tjelesne ozljede

U utakmici polufinala doigravanja švicatrske B lige, Ronny Keller, koji igra za Olten, teško je ozlijeđen, a prvi liječnički nalazi vrlo su ružni jer hokejaš je ostao paraliziran.

Keller je stradao nakon jednog 'bodychecka', u kojem ga je Stefan Schnyder poslao na led, no nesretni je hokejaš glavom udario u ogradu, a od siline udarca puknuo mu je četvrti kralježak, zbog čega je paraliziran od varata na niže te ne može micati ni nogama ni rukama. I zato je šokantno izgledalo pružanje pomoći, kada su ga na noslima iznijeli s leda.

'Ronny nema ozljede glave ni mozga, ali puknuće kralješka uzrokovalo je trajnu paraplegiju', rekli su liječnici u bolnici u koju je Keller prebačen helikopterom.

'Žao mi je, naravno da moja namjera bila ozlijediti ga', rekao je Schnyder, kojeg je klub već suspendirao, a navodno mu prijeti i sudska tužba.