BOLJE OD FRANCUSKINJA

Hrvatske rukometašice na korak do SP-a

07.06.2009 u 19:48

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je važnu pobjedu protiv Francuske u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini. Naše su igračice u Kutini slavile sa 27:23

Hrvatske rukometašice uspjele su ostvariti četiri pogotka prednosti (27:23), s kojima putuju na uzvrat u Lyon, a sve u sklopu kvalifikacija za odlazak na SP u Kini.

U kutinskoj dvorani naše su igračice pokazale dva lica. U prvom, pomalo i sramežljivo, u kojem su uspjele stići i do tri gola prednosti (6:3), ali i koje su do kraja prvog dijela propustile te su na odmor otišle sa 'samo' plus jedan (12:11).

Međutim, u drugom dijelu, uz glasnu podršku navijača i na krilima odlične vratarke Ivane Jelčić, koja je upisala 21 obranu, ali i u napadu pucački raspoložene Andreje Penezić (11 golova), hrvatska ekipa imala je i osam pogodaka prednosti (25:17).
Ipak, gošće su transformacijom u obrani na sustav 4-2 uspjele zbuniti igračice Zdravka Zovka, pa se prednost do kraja utakmice prepolovila. No i tih četiri gola dobar su predznak za to da bi sljedećeg vikenda Hrvatska u Lyonu mogla osigurati plasman na svjetsko prvenstvo.