MALO SKROMNOSTI....

Bolt: Želja mi je postati legenda

17.05.2009 u 15:13

Bionic
Reading

Jamajački atletičar Usain Bolt, vlasnik svjetskog rekorda na 100 m te zlatnog olimpijskog odličja iz Pekinga prošle godine, izjavio je da je spreman popraviti osobni rekord, ali i da želi biti šest godina u vrhu te ući u legendu

Jamajčanin Usain Bolt, koji je u subotu zajedno s igračima Manchester Uniteda proslavio njihov naslov prvaka, izjavio je da očekuje u skoroj budućnosti popraviti osobni rekord na 100 metara, koji sada iznosi 9.69 sekundi.

'Moj trener je još u Pekingu rekao da bih mogao trčati 9.54 sekundi, a ja mislim da to definitivno i mogu', naglasio je Bolt, te nastavio:

'Uzbuđen sam svaki put kada gledam utrku iz Pekinga i odličan je osjećaj znati da sam postigao tako veliki uspjeh. Međutim, za mene je to bio samo još jedan dan. Znao sam da ću pobijediti, osjećao sam se dobro, start mi je bio sve bolji, a to mi je bila jedina briga, ali nisam bio zabrinut. Ne razmišljam o novom rekordu, ali mislim da je on moguć ako budem dobro trenirao.'

22-godišnji Jamajčanin je čak izjavio da bi u Pekingu bio još brži, oko devet i po sekundi, da nije usporio desetak metara prije ulaska u cilj. Upitan koliko se nada da bi mogao biti u vrhu svjetske atletike, Bolt je uvjeren da na njemu može biti do 2015. godine.

'Mogu biti u vrhu šest godina ako budem želio. To je moja želja, ali mi je glavni cilj da postanem legenda i radit ću da to i postignem', naglasio je Bolt.