SVE VIŠE ZVIJEZDA

Na Hanžek stižu Dylan Armstrong i Amantle Montsho

25.08.2012 u 11:57

Bionic
Reading

Nakon dvostrukog olimpijskog pobjednika u bacanju kugle, Poljaka Tomasza Majewskog, nastup na ovogodišnjem IAAF 'World challenge' atletskom mitingu u Zagrebu potvrdio je i aktualni svjetski doprvak u ovoj disciplini, Kanađanin Dylan Armstrong, a galeriji zvijezda koje će 4. rujna nastupiti na stadionu Mladosti uz Savu pridružila se i aktualna svjetska prvakinja na 400 metara, Bocvanka Amantle Montsho

Tradicionalno, Hanžekovićev memorijal okuplja najbolje bacače kugle na svijetu, tako da će naši najbolji bacači Nedžad Mulabegović i Marin Premeru imati okršaj s velikanima poput Majewskog i Armstronga.

Armstrong je na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu u Daeguu hicem od 21.64 metara osvojio drugo mjesto, a na nedavnim Olimpijskim igrama u Londonu je bacio u finalu 20.93m i zauzeo peto mjesto.

Amantle Montsho najveća je sportska zvijezda Bocvane, države s juga Afrike. Prije osam godina je u Ateni u dobi od 21 godine postala prva olimpijka u povijesti svoje zemlje. Dvije godine kasnije preselila je u IAAF-ov kamp u Senegalu i od tada je njezina karijera krenula strelovito ka vrhu. Već 2008. postala je afrička prvakinja na 400 metara, da bi dvije godine kasnije pobijedila na Igrama Commonweltha, a slavila je i u Splitu, na Kontinentalnom kupu. Najveći uspjeh u karijeri stigao je lani u Daeguu. S odličnim vremenom od 49.56 za tri je stotinke pobijedila još jednu zvijezdu Hanžeka, Amerikanku Allyson Felix i stigla do svjetskog zlata.

No, u Londonu je ostala 'kratkih rukava', srebro joj je pobjeglo za pet, a bronca za tri stotinke. O četvrtom mjestu Montsho čak su se svađali i u parlamentu Bocvane.