tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+18
Pula
+19
Rijeka
+18
Zadar
+16
Split
+16
Dubrovnik
+21

TRIJUMF U FORMULI

Habulin za povijest

Zagrepčanin Kristijan Habulin pobijedio je u nedjelju predvečer u utrci Formule Renault 2000 Italia u Imoli

Datum objave:
29.5.2012 11:42

Zadnja izmjena:
29.5.2012 11:50

Ovo je prva hrvatska pobjeda u ‘singleseaterima' ili što bi jednostavnije rekli – formuli. Prije podne, Habulin je bio peti u prvoj utrci. Sjajni kartingaš tako je sjajno počeo prijelaz u formulu i talijanskim vršnjacima pokazao kako se to radi. Radi se o jednom od najvećih rezultata u povijesti hrvatskog automobilizma.

Za najveći uspjeh hrvatskog automobilizma i dalje držimo pobjedu u klasi Zagrepčanina Jovice Palikovića na reliju Monte Carlo 1971. Paliković je kasnije bio i tvornički vozač Renaulta. Palikoviću uz bok je i podvig koji je izveo Marin Čolak, 2008. drugi u evropskom Seat kupu na kružnim stazama.

Tihomir Filipović dosta je nastupao u Europi, ali najveći rezultat ostvario je na rallyju Pariz-Dakar i to u najboljim danima ovog slavnog natjecanja. U Land Roveru T2 stigao je na cilj 1990. godine, što je bio ogroman uspjeh. U ovom slavnom rallyju sudjelovali su mnogi Hrvati, kao Dražen Čurić, Zlatko Kadrnka, Patrik Polimac, Zvonimir Martinčević, Marin Frčko, Daniel Šaškin i Damir Bruner, a čini se da će se tradicija nastaviti i 2013. godine.

Gospar Niko Pulić osvojio je čak pet naslova prvaka Europe u brdskim utrkama. Vozio je sve moguće kategorije auto-sporta pa i dan danas nastupa na Croatia rallyju za europsko prvenstvo. Ako će itko nadmašiti velike rezultate Nike Pulića bit će to njegov 19-godišnji sin Ivan, koji je također ove nedjelje vozio u Imoli u talijanskom Clio kupu.

Sve o Formuli 1 i Grand Prix utrkama - www.mladenjergovic.com. Pravi F1 website.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr