HOĆE LI PREVLADATI RAZUM

Bahrein opet 'gori', a utrka nije otkazana?!

17.04.2012 u 12:04

Bionic
Reading

Ususret četvrtoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Bahreina, ne jenjavaju nesigurnosti u toj otočnoj državi u jugozapadnoj Aziji

Marca tako izvještava da su u utorak ponovo krenuli nemiri u Manami, glavnom gradu Kraljevine, koji je svega 30-ak kilometara udaljen od staze Sakhir koja će sljedećeg vikenda ugostiti utrku Formule 1.

Iako šef osiguranja staze Sakhir Zayed Al Zayani iznova i iznova ponavlja da je utrka sigurna i da je sve u redu, članovi španjolske momčadi HRT nisu jutros mogli doći so staze kako bi instalirali svu potrebnu 'aparaturu' za utrku. Razlog? Nemiri i prisutnost policije na ulicama koja se značajno povećala od jutros.

Daily Mail navodi kako su nove serije prosvjeda protiv autoritarnog režima u planu kako za danas, tako za četvrtak. No, prema obrazloženjima čelnog čovjeka Formule 1 Berniea Ecclestonea i Međunarodne automobilističke federacije (FIA), utrka će se održati prema planovima.

Prošle je godine ista otkazana zbog krvavih sukoba, a u posljednjoj održanoj u ožujku 2010. godine pobijedio je Fernando Alonso.