TROFEJ PAHULJICA

Sinkronizirani sastavi zagrijali Ledenu dvoranu

04.03.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Više od tri tisuće gledatelja bodrilo je svaki tim, a u slobodnom programu oduševljeno su pozdravljene zagrebačke natjecateljice

Zagreb i sinkronizirane klizačice i klizači vole se javno. Više od tri tisuće gledatelja u ledenoj dvorani Sportskog doma nije štedjelo dlanove na desetom natjecanju za Trofej Zagrebačkih pahuljica. Pljesak se razlijegao nakon nastupa svakog sastava. Toliko je bilo privlačnih formacija i skladnih figura, kako je to lijepo opisala Daniela Kosić, zadužena za press službu. Doista, nitko nije mogao ostati ravnodušan.

Karte su podijeljene ovako: ruski sastav Paradise osvojio je zlato, njemački Team Berlin 1 srebro, a druga njemačka postava Skating Graces broncu.

Zagrebačke pahuljice osvojile su sedmo mjesto. Načinile su pothvat, jer su nakon prvog natjecateljskog dana bile fenjerašice.

'Nakon padova u kratkom programu, slobodni smo odradile kako treba', zaključila je Buga Orban, kapetanica Zagrebačkih pahuljica, koja se sinkroniziranim klizanjem bavi 15 godina.

I smiješak na licima ostalih pahuljica bjelodano je svjedočio o zadovoljstvu na kraju natjecanja. Vidjevši ih onako našminkane, odjevne u maštovite haljin(ic)e i u klizačkoj opremi, niste mogli vjerovati da su to one iste djevojke koje inače poznajete 'u civilu'.

'Ne možete nas prepoznati', sa smijehom nas je dočekala pahuljica Petra Pažin

Kad su suci rekli svoje, kad su bila podijeljena odličja, sastavi iz zemalja sudionica porazmjestili su se na ledu pjevajući i slikajući se. I ta radost na završetku govori o tome kako je Trofej Zagrebačkih pahuljica natjecanje na najvišoj organizacijskoj ravni. Već su i najuporniji napuštali Sportski dom, ali svjetla u ledenoj dvorani nisu se gasila. Klizačice i klizači su još jednom, pa još jednom pozirali fotofeporterima. Raspjevani, razdragani, zadovoljni.

Rezultati - seniorski sastav
i - 1. Paradise (Rusija) 174,46, 2. Team Berlin 1 (Njemačka) 142,39, 3. Skating Graces (Njemačka) 117,62, 4. United Angels (Njemačka) 110,04, 5. Team Dancers (Švicarska) 102,04, 6. Renaissance (Rusija) 98,20, 7. Zagrebačke pahuljice (Hrvatska) 85,13, 8. Team Temptation (Belgija) 65,78.

U sinkroniziranom klizanju članovi tehničkog panela (dva tehnička specijalista i jedan kontrolor) ocjenjuju tehničku vrijednost svakog elementa.

Suci ocjenjuju oblik, držanje, komponente (sastavnice), to jest: tehniku klizanja, tranziciju, izvedbu, koreografiju i interpretaciju.

Kratki program traje dvije i pol, a slobodni četiri i pol minute.