SVJETSKO PRVENSTVO

Kanađanke ispisale povijest u zagrebačkoj Areni, osobni rekord Zagrebačkih pahuljica

06.04.2024 u 21:37

Bionic
Reading

Kanadska ekipa Les Supremes ispisala je povijest na Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju, osvojivši treći uzastopni naslov pred 2500 gledatelja u Areni Zagreb, dok su hrvatske predstavnice, Zagrebačke pahuljice, završile na 19. mjestu

Kanađanke su oba programa otklizale besprijekorno te su ih suci nagradili najvećim brojem bodova na ovom prvenstvu (237,97).

Iza sebe Kanađanke su ostavile američku ekipu Haydenettes (233,85) koja je impresivnom izvedbom slobodnog programa iznenadila mnoge i na kraju stigla do srebra, dok je broncu osvojila finska ekipa Helsinki Rockettes (229,84).

Glasno navijanje i bodrenje s tribina nosilo je i Zagrebačke pahuljice do novog rekorda i u slobodnom programu. S ukupno 128,31 bodom Zagrebačke su pahuljice ostvarile osobni rekord i Svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju završile na 19. mjestu te na najbolji mogući način završile sezonu.

"Sveukupno su cure otklizale najbolji program sezone i ja kao trenerica sam jako zadovoljna. Atmosfera je bila odlična, zahvaljujem publici što je došla u ovako velikom broju i tako strastveno navijala za nas. Otklizale su koncentrirano i tehnički korektno. Ima elemenata koji nisu priznati onako kako su složeni što se tiče težine, ali to je uvijek tako na Svjetskim prvenstvima, uvijek je taj tehnički panel stroži nego inače. Ali one su izvele sve kako su trebale što su pokazali i bodovi na kraju", izjavila je trenerica Nataša Bahat.

"Mislim da smo stvarno odradile fenomenalan posao s otklizanim programima. Zahvalila bih našoj trenerici i svim curama, jer mislim da smo kroz cijelu sezonu naporno radile i napokon to pokazale", rekla je kapetanica Anamarija Kasić.

Medalje je pobjednicima na ledu zagrebačke Arene uručio predsjednik Međunarodne klizačke federacije (ISU) Jae Youl Kim, a cvijeće je predala predsjednica Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva Morana Paliković Gruden.