tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+18
Pula
+19
Rijeka
+18
Zadar
+16
Split
+16
Dubrovnik
+21

OD 29. DO 31. OŽUJKA

Bliži se uvijek sjajna Uskršnja regata

I ovogodišnja, XVI. Uskršnja regata održat će se u Vodicama i predivnom šibenskom akvatoriju. Regata se održava od 29. do 31. ožujka 2012. godine, a kao i prijašnjih godina, sportski organizator je Jedriličarski klub ‘ANA’ iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza. Krovni organizator Uskršnje regate je PBZ Leasing

Datum objave:
24.2.2012 16:36

Zadnja izmjena:
24.2.2012 16:41

Uskršnja regata koja je prošle godine, uz sjajna sportska nadmetanja jedriličara, proslavila svoje 15., jubilarno izdanje, već godinama opravdava epitet medijski najpoznatije i takmičarski najjače međunarodne višednevne regate u Hrvatskoj. Ono što je odlikuje je odlična organizacija natjecateljskog dijela te brojna događanja koja je prate. Uskršnja regata omiljena je i kod velikog broja ljubitelja jedrenja koji ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu, ali je svojim dolaskom svake godine podržavaju i doprinose njenom sportskom i društvenom značaju.

Sportska kvaliteta Uskršnje regate potvrđuje se iz godine u godinu. Ozbiljne pripreme ponajboljih hrvatskih jedriličara kako bi ostvarili što bolji plasman na ‘Uskršnjoj’, sportski okršaji u regatnom polju te natjecateljski duh koji vlada Vodicama za vrijeme njenog održavanja, dokaz su kvalitete i napora organizatora Uskršnje ragate da maksimalnim trudom, bogatim fondom nagrada i raznim olakšicama za sudionike regate pridonese jačanju jedriličarskog sporta u Hrvatskoj i na najbolji način svake godine označi početak sezone jedrenja na Jadranu.

Tako je i ove godine ukinuta startnina za natjecatelje, osiguran je i besplatan privez za jedrilice u gradskoj luci, a sve natjecatelje nakon sportskih okršaja u luci očekuje ručak na brodu.

Za sudjelovanje na Uskršnjoj regati mogu se prijaviti sve jedrilice. Sportski dio natjecanja rezerviran je jedriličare koji jedre u sustavu ORC kupa Hrvatske, a ostali sudionici jedrit će po OPEN razvrstavanju.

Pravo sudjelovanja u sustavu ORC International imaju sve jedrilice s valjanom ORC International svjedodžbom za 2012. godinu, dok je za sudjelovanje OPEN razredu za prijavljene jedrilice dovoljna plovidbena dozvola.

Jedrilice će biti raspodijeljene u skupine ovisno o broju prijava.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr