Ostali sportovi OD 29. DO 31. OŽUJKA

Bliži se uvijek sjajna Uskršnja regata

  • Autor: tportal.hr
  • 24.2.2012 16:41:11
  • 24.2.2012 16:36:09

I ovogodišnja, XVI. Uskršnja regata održat će se u Vodicama i predivnom šibenskom akvatoriju. Regata se održava od 29. do 31. ožujka 2012. godine, a kao i prijašnjih godina, sportski organizator je Jedriličarski klub ‘ANA’ iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza. Krovni organizator Uskršnje regate je PBZ Leasing

Uskršnja regata koja je prošle godine, uz sjajna sportska nadmetanja jedriličara, proslavila svoje 15., jubilarno izdanje, već godinama opravdava epitet medijski najpoznatije i takmičarski najjače međunarodne višednevne regate u Hrvatskoj. Ono što je odlikuje je odlična organizacija natjecateljskog dijela te brojna događanja koja je prate. Uskršnja regata omiljena je i kod velikog broja ljubitelja jedrenja koji ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu, ali je svojim dolaskom svake godine podržavaju i doprinose njenom sportskom i društvenom značaju.

Sportska kvaliteta Uskršnje regate potvrđuje se iz godine u godinu. Ozbiljne pripreme ponajboljih hrvatskih jedriličara kako bi ostvarili što bolji plasman na ‘Uskršnjoj’, sportski okršaji u regatnom polju te natjecateljski duh koji vlada Vodicama za vrijeme njenog održavanja, dokaz su kvalitete i napora organizatora Uskršnje ragate da maksimalnim trudom, bogatim fondom nagrada i raznim olakšicama za sudionike regate pridonese jačanju jedriličarskog sporta u Hrvatskoj i na najbolji način svake godine označi početak sezone jedrenja na Jadranu.

Tako je i ove godine ukinuta startnina za natjecatelje, osiguran je i besplatan privez za jedrilice u gradskoj luci, a sve natjecatelje nakon sportskih okršaja u luci očekuje ručak na brodu.

Za sudjelovanje na Uskršnjoj regati mogu se prijaviti sve jedrilice. Sportski dio natjecanja rezerviran je jedriličare koji jedre u sustavu ORC kupa Hrvatske, a ostali sudionici jedrit će po OPEN razvrstavanju.

Pravo sudjelovanja u sustavu ORC International imaju sve jedrilice s valjanom ORC International svjedodžbom za 2012. godinu, dok je za sudjelovanje OPEN razredu za prijavljene jedrilice dovoljna plovidbena dozvola.

Jedrilice će biti raspodijeljene u skupine ovisno o broju prijava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku