ČILIĆ ISPAO U PARU

Ljubo prošao Bolellija, slijedi Nadal

17.04.2009 u 13:26

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić je slavlje protiv Del Potra potvrdio novim uspjehom i protiv Talijana Bolellija izborio četvrtinu finala masters turnira u Monte Carlu. Sljedeći protivnik je 'kralj zemlje' Rafael Nadal

Ljubičić je u prvom gemu svog prvog dvoboja s mladim Talijanom spasio dvije prilike za obrat i nakon toga stabilizirao svoj početni udarac. Bolelli u prvoj dionici nije dobio novu šansu, a kod rezultata 6:5 Ivan je iskoristio treću break priliku i spremio u džep prvi set.

U drugom je Ljubičić povećao postotak ubačenog prvog servisa, no Bolelli je bio spremniji za napade i uglavnom dobivao poene nakon Ljubinih drugih servisa. Tako je u sedmom gemu drugog seta i ostvario jedini break u meču, no Ljubičić je ostao koncentriran i odmah nakon pauze uzvratio te set usmjerio prema odlučujućoj igri. Tamo dilema nije bilo, Ljubičić je ušao u seriju i dominantno slavio sa 7:2.

Tako je ostvario drugi plasman u četvrtinu finala masters turnira ove sezone, a s druge strane će stajati pobjednik posljednja tri izdanja u Monte Carlu, Rafael Nadal. Međusobno su se sastajali tri puta, a Ljubičić je pobijedio samo u prvom dvoboju. Zadnji put igrali su u Roland Garrosu prije tri godine, što im je bio i jedini dvoboj na zemlji. Nadal je bio bolji sa 3:0 u setovima.

Svoj posljednji dvoboj ove godine u Monte Carlu odigrao je i Marin Čilić, u paru s Nicolasom Kieferom igrao je protiv drugih nositelja Nestora i Zimonjića. Iako je osvojio prvi set s rezultatom 7:6, renomirani protivnici uzvratili su sa 6:4 i u razigravanju bili bolji rezultatom 10:8 te se plasirali u polufinale.

Rezultati:

Nadal – Lapenti 6:3, 6:0
Ljubičić – Bolelli 7:5, 7:6
Davidenko – Nalbandian 6:4, 5:7, 6:3