OZLJEDA JAČA OD ŽELJE

Asafa Powell odustao i od štafete

01.09.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Jamajka je s Powellom i svjetskim rekorderom Usainom Boltom osvajala naslove svjetskog prvaka prije dvije godine u Berlinu, te prije tri godine na Olimpijskim igrama u Pekingu gdje je s vremenom 37.10 postavila svjetski rekord

Jamajčanski sprinter Asafa Powell (28), bivši svjetski rekorder na 100 metara, odustao je od nastupa u štafetnoj utrci na 4x100 metara na Svjetskom prvenstvu u Daeguu zbog ozljede prepona.

Powell je zbog ozljede prepona početkom prvenstva odustao od nastupa na 100 metara, a li se nadao kako bi se mogao oporaviti do štafetnih utrka, no u četvrtak je odlučio ne riskirati pogoršanje svog stanja.

'Nije dobra ideja riskirati izglede čitave momčadi i svoje zemlje. Iako treniram, i dalje osjećam laganu bol', rekao je Powell.

Jamajka je s Powellom i svjetskim rekorderom Usainom Boltom osvajala naslove svjetskog prvaka prije dvije godine u Berlinu, te prije tri godine na Olimpijskim igrama u Pekingu gdje je s vremenom 37.10 postavila svjetski rekord.

No, i bez Powella Jamajka je s Boltom, novim svjetskim prvakom Yohanom Blakeom, Nestom Carterom i Michaelom Fraterom prvi kandidat za zlato.