KAKAV VIKEND U KITZBÜHELU

Ivica: Ako budem zdrav, teško ću ispustiti prvo mjesto

23.01.2011 u 17:03

Bionic
Reading

Briljantan vikend imao je Ivica Kostelić u Kitzbühelu. Osvojio je čak 304 boda i to zahvaljujući slavlju u superveleslalomu, 11. mjestu u spustu i drugom u slalomu. Ivica je definitivno u naletu i samo ga ozljeda može spriječiti

Još je 15 utrka do kraja sezona, a Ivica Kostelić sa 1030 bodova drži prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prvi pratitelj mu je Silvan Zurbriggen sa 629 bodova. U cijelom siječnju Kostelić je osvojio čak 861 bod.

Nema dileme da je najbolji sportaš Hrvatske u ovome trenutku ujedno i skijaš u najboljoj formi na svijetu.
Jedino što je Ivici u ovom trenutku bitno jest da ga zdravlje posluži.

'Ovo je vrlo važan korak danas, uspio sam u onome što sam želio. Ovo mi je jedan od najboljih dana u skijanju. Želio sam napadati u slalomu, bez obzira na to što mi je u mislima bila kombinacija, tako da je ovo najbolji rezultat danas. Prekrasan osjećaj, toliko navijača, sve puno emocija i suza. Mi smo mala ekipa iz male zemlje i tko bi prije 10 godina rekao da će hrvatska himna svirati u Kitzbühelu.

Sada slijedi Schladming. Poseban spektakl. Što da kažem drugo nego - spreman sam i za tu utrku', kazao je Ivica Kostelić te komentirao bučnu podršku koju je imao u austrijskom skijalištu:

'Kad vidim jednu zastavu, postanem emotivan, a posebno kad vidim toliko hrvatskih zastava na jednom mjestu.'

O siječanjskoj seriji, ali i sezoni, kazao je:

'Sve je krenulo u Münchenu, tamo se dogodila prekretnica. Ako ostanem zdrav, teško ću ispustiti prvo mjesto', prenosi HTV.