BRILJANTNO

Ovakav Marin Čilić može do samog teniskog vrha!

22.08.2016 u 11:09

Bionic
Reading

Pobjedom protiv aktualnog osvajača olimpijskog turnira Andyja Murrayja na velikom turniru u Cincinnatiju, Marin Čilić uoči US Opena pokazao je da se na betonskoj podlozi može nositi i s najvećima...

Čilić je konačno trijumfirao na velikom turniru iz serije ATP 1000. To je bilo posljednje što mu je falilo u bogatoj karijeri, s obzirom da već ima osvojeni Grand Slam turnir, 2014. godine u New Yorku.

U impresivnom meču svladao je Marin Andyja Murrayja u finalu 6:4, 7:5, uz čitav niz fantastičnih poena i uz tek pokoju pogrešku koja se nije pokazala ključnom.

Škot je bio u seriji od 22 pobjede u nizu, osvojio je Wimbledon i olimpijsko zlato, ali ništa mu to nije pomagalo protiv ovakvog Čilića koji je pokazao da se na ovako brzoj podlozi može nositi i s najboljima te će na US Openu ponovo biti u uskom krugu favorita za titulu.


'Bilo mi je to prvo polufinale i finale te trijumf na turnirima Masters serije. Osjećaj je fenomenalan. Jako sam dobro igrao, osjećao sam se odlično na terenu, a ovaj meč bio je čudesan i jako sam sretan. Ovo je tenis kakav trebam igrati svaki tjedan,' izjavio je 27-godišnji Međugorac.

Čilić se trijumfom vratio među 10 najboljih tenisača svijeta, ali na tome ne bi trebao stati...