DOLAZE PETRIĆ I VAN NISTELROOY

HTV ne prenosi Hajduk – HSV, ali Nijemci da

14.07.2010 u 13:20

Bionic
Reading

Na otvaranju nove sezone Hajduku je u goste stigao njemački HSV predvođen svojim vedetama Van Nistelrooyjem i našim Mladenom Petrićem. Budući da se (ipak) radi o prijateljskoj utakmici, HTV neće prenositi taj prijateljski ogled, ali zato hoće njemačka satelitska postaja Sport1

U srijedu navečer na poljudski će travnjak istrčati jedan Ruud van Nistelrooy, zatim hrvatski reprezentativac Mladen Petrić i društvo kontra splitskog Hajduka. Razlog? 'Tek' prijateljski ogled.

Dok će, nadamo se, Poljud biti pun i svjedočiti prijateljskom ogledu između Hajduka i polufinalista prošlosezonskog izdanja Kupa Uefa, ostali dio Hrvatske će biti uskraćen loptanja sa splitskog stadiona. No, zato će Njemačka moći gledati utakmicu!

Nije vam jasno? Naime, HTV je odlučio ne prenositi utakmicu, već će imati reportažu negdje iza ponoći, dok će njemačka satelitska postaja Sport1 (bivši DSF) prenositi utakmicu. S pravom se navijači i poklonici Hajduka imaju pravo ljutiti što se utakmica, pa makar i prijateljska, s tako atraktivnim suparnikom, ne prenosi na domaćoj televiziji.

Žalosna je činjenica da njemačke TV postaje svoje klubove tretiraju kao zvijezde i prenose njihove prijateljske utakmice, pa makar bile i u inozemstvu, dok domicilna televizijska i k tome nacionalna kuća nije sposobna prenositi utakmicu iz Splita.

Zato ćemo umjesto Petrića i društva gledati nekakve trećerazredne serije. I onda se nemojmo ljutiti ako se u masi pojavi glas koji kaže: Zašto ste prenosili utakmice onog tamo kluba, a ne mog?