AUSTRIJSKI MEDIJI

'Hrvati su dominirali i pokazali klasu'

20.05.2010 u 08:56

Bionic
Reading

Austrijski mediji su velik prostor posvetili prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske te su u svojim izvještajima priznali da su gosti u Klagenfurtu zasluženo stigli do pobjede

Tako Neue Kronen Zeitung podsjeća da je to već peti neuspjeh njihove nacionalne vrste u susretima s Hrvatskom. Njihov novinar piše da je Austrija imala tek pokoji bljesak, ali da uopće nije bila ravnopravna. Ističe se tehnički dominantna igra gostiju te navodi da je Hrvatska stigla do trijumfa u završnici susreta, ali potpuno zasluženo.

I Kleine Zeitung piše o petom slavlju Hrvata nad njihovim izabranicima te tvrdi da se na travnjaku vidjela razlika u klasi između devete reprezentacije svijeta i njihove. U tekstu se spominje vratara domaćina Macha kojeg smatraju najzaslužnijim što je Austrija do samog kraja držala neodlučeno, ali ni on nije mogao sve zaustaviti. Novinar kritizira i izbornika Didija Constantinija koji nije pravodobnim izmjenama pokušao promijeniti tijek utakmice.

Salzburger Nachrichtren donosi naslov 'Austrija zahvaljujući Machu izgubila samo 1:0'. Novinar piše da je kod njih bilo malo svijetlih točaka poput vratara Macha te Korkmaza i da su 'balkanski nogometaši' dominirali i radili što su htjeli. Isto tako se navodi da Austrija nije pokazala previše razloga za optimizam u budućnosti.

Bilić je presudio Austrijancima