SPRIJEČENA TRAGEDIJA

Uhićen terorist koji je planirao napad na SP-u

18.05.2010 u 11:01

Bionic
Reading

Iračka policija objavila je da je uhićen član Al Kaide, i to zbog sumnje da je planirao teroristički napad na Svjetskom prvenstvu koje se održava od 11. lipnja do 11. srpnja u Južnoafričkoj Republici

Glasnogovornik bagdadske sigurnosne službe, Qassim al Moussawi, potvrdio je da se radi o Abdullahu Azamu Salehu al Qahtaniju, koji je bio bivši vojnik Saudijske Arabije.

'Sumnjamo da je planirao teroristički napad tijekom trajanja SP-a', rekao je Moussawi.

Treba spomenuti da se Qahtanija sumnjiči i za još nekoliko bombaških napada u Iraku.

Iz južnoafričke policije obavijestili su javnost o tome da ne znaju ništa o tim događajima.

'Nismo dobili nikakav službeni izvještaj od Iraka. Uhićenje se dogodilo tamo, ali mi ništa o tome ne znamo', rekao je glasnogovornik policije u JAR-u Vish Naidoo koji je dodao da je njegova zemlja spremna ugostiti cijeli svijet.

Inače, u JAR-u su snage sigurnosti prije početka SP-a izvodile i raznorazne vježbe u slučaju napada kemijskim i biološkim oružjem ili eksplozivnim napravama.

Da je prijetnja terorizma una Svjetskom prvenstvu velika, svjedoče i prijetnje Al Kaide koje su prije mjesec dana objavljene u časopisu Mushtaqun Lel Jannah.

'Zar ne bi bilo čudesno da se za vrijeme utakmice između SAD-a i Engleske dogodi eksplozija na tribinama. Cijeli bi se stadion okrenuo naglavačke, mrtvi bi se brojali u stotinama', tada je pisalo u prijetnji.