PRIPREME ZA BELGIJU

Modrićev povratak u sastav, Srna kod liječnika

02.03.2010 u 11:17

Bionic
Reading

Za razliku od kišnog dana u Hrvatskoj, naše nogometaše u Belgiji obasjava sunce. Na njihovu sreću, najavljeni tornado koji je pogodio Francusku, Španjolsku i Portugal, a trebao je stići i do Belgije, ipak je zaobišao glavni belgijski grad pa se mirno mogu posvetiti sutrašnjoj utakmici

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu će, s početkom u 20 sati i 45 minuta, igrati na stadionu Kralja Baudouina prijateljsku utakmicu protiv Belgije. Zanimljivo, već smo četiri puta igrali s 'crvenim vragovima', ali sve su utakmice bile kvalifikacijske. No ova ipak dolazi u jednom, za hrvatske navijače nesretnom trenutku, jer one najbolje reprezentacije, među koje sigurno ulazi i Hrvatska, bruse formu za nadolazeće svjetsko prvenstvo, a Bilićevi igrači razmišljaju tek o početku rujanskih kvalifikacija za odlazak na Euro 2012. U istoj situaciji su i Belgijanci, koji su još dulje bez velikih natjecanja. Samim time i željniji jakih provjera, s renomiranim suparnicima. Naravno, i pobjeda.

'Riječ je o mladoj, talentiranoj reprezentaciji koja sigurno želi popraviti dojam iz prošlih kvalifikacija', opisao je suparnika dokapetan naše reprezentacije Joe Šimunić, koji se uoči ogleda na presici pojavio umjesto Darija Srne. Prema riječima izbornika Bilića, situacija oko Srne nije nova, jer on već dulje ima problema s trbušnim zidom, a u Belgiji radi jedan od najboljih stručnjaka za to pitanje, pa je Srna išao kod njega na pregled.

'Srna sasvim sigurno kandidira za utakmicu. Baš kao i Šimunić, koji ima manju ozljedu, ali je i s njom igrao u subotnjoj utakmici za svoj klub', pojasnio je izbornik Bilić, bez želje da otkrije sastav.

'Imam 20 igrača, s dvije pozitivne dvojbe. Moram vidjeti kako će igrači reagirati na zadnjem treningu. Imamo ideju da unutar sistema, s istim igračima, formiramo još jedan podsistem, ali za to mi treba barem pet, šest dana treninga', dosta tajnovito objasnio je izbornik Bilić.

Najavio je izbornik i nedjeljni susret u Ateni, gdje će se pokušati dogovoriti kalendar kvalifikacija.

'Idemo tamo dobro pripremljeni. Međutim, u ovom času koncentriran sam isključivo na ovu utakmicu.'

Iako je izbornik Bilić ostao zakopčan u vezi sastava, za očekivati je da će na travnjak stadiona Kralj Baudoin istrčati sljedeći sastav: Runje - Ćorluka, Križanac, Šimunić, Pranjić - Srna, Vujojević, Modrić, Kranjčar - Olić, Eduardo (Mandžukić). Dakle, nakon kolovoškog dvoboja u Minsku, među Bilićevim izabranicima mogli bismo opet vidjeti, i to od prve minute, Luku Modrića, koji posljednjih tjedana igra u sjajnoj formi za Tottenham.