FA KUP

Kranjčar dvostruki strijelac, Kalinić zabio Villi

02.01.2010 u 18:10

Bionic
Reading

U utakmicama trećeg kola FA kupa briljirali su hrvatski nogometaši. Niko Kranjčar je postigao dva gola u pobjedi Tottenhama protiv Peterborougha, Nikola Kalinić je bio strijelac za Blackburn koji je poražen od Aston Ville, dok je Klasnić asistirao, a njegov Bolton slavio protiv Lincolna

U subotu su engleski nogometni klubovi na rasporedu imali utakmice trećeg kola FA kupa, a hrvatski su nogometaši ovog vikenda na Otoku bili fantastični. Tottenham se lako obračunao protiv niželigaša Peterborougha pobijedivši sa 4:0 na svom stadionu, a veliki obol dao je Niko Kranjčar koji je postigao prva dva gola za 'spurse' (u 35. i 57. minuti), dok su ostale postigli Defoe u 70. te Keane iz jedanaesterca u 90. minuti.

Zanimljivost ove utakmice jest to što su prvi put ove sezone zajedno zaigrali Modrić i Kranjčar, koji su se na najbolji mogući način odužili treneru Redknappu za povjerenje. Treći hrvatski igrač u Tottenhamu Vedran Ćorluka odgledao je utakmicu s klupe za pričuve.

Blackburn našeg Nikole Kalinića poražen je u Birminghamu od Aston Ville sa 3:1. Domaćini su poveli golom Delfounesa u 12. minuti, da bi u 37. Cuellar povisio na 2:0, a prolaz dalje su potvrdili pogotkom Carewa u 90. minuti iz jedanaesterca. Utješni pogodak za Blackburn postigao je Kalinić u 55. minuti.

Klasnićev Bolton bez većih je teškoća preskočio Lincoln pobijedivši 4:0. Iako nije bio strijelac, Klasnić je bio zapažen u pobjedi jer je bio asistent za drugi pogodak Boltona. Golove za Bolton postigli su Swaibu u 49. minuti (autogol), Lee u 51, Cahill u 83. te Davies u 90.

Nogometaši Liverpoola odigrali su 1:1 u susretu 3. kola FA Kupa na gostovanju kod drugoligaša Readinga, pa će se igrati nova utakmica, ovaj puta u Liverpoolu.

Domaćini su poveli preko Churcha (24), a za Liverpool je izjednačio Gerard (37).