TRENER SVIH TRENERA

Ćiru zaprepastilo pitanje o Mandži i Šukeru; evo što je odgovorio!

18.11.2016 u 10:08

Bionic
Reading

Mario Mandžukić u svibnju 2017. proslavit će 31. rođendan te će, kao i mnogi sportaši prije njega, doći u tzv. veteranske godine. Međutim, Mandžo je u povijesnim knjigama hrvatskog nogometa svoje mjesto našao golom u Belfastu protiv Sjeverne Irske i sada je ispred njega samo Davor Šuker. Za komentar Mandžinog lova na Šukera zamolili smo svakako 'trenera svih trenera' Miroslava Ćiru Blaževića

Podsjetimo, Hrvatska je u prijateljskoj utakmici u Belfastu pobijedila Sjevernu Irsku 3:0, a Brođanin Mandžukić, s kapetanskom trakom na ruci, bio je strijelac prvog gola u devetoj minuti. Tim se golom Mandžukić izjednačio na vječnoj ljestvici strijelaca s Eduardom da Silvom (obojica 29 golova) pa se stoga mnogi s pravom pitaju može li Mandžo sustići Davora Šukera, najboljeg strijelca u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije koji je u igračku mirovinu otišao s 45 golova u nacionalnom dresu?

'Šesnaest golova ne izgleda mnogo, ali nije ni malo. Teško da itko može nadmašiti Šukera, Šuker je bio jedinstven, iako je i Mandžukić poseban na svoj način. Ima ga šanse uhvatiti', iskren je nakon utakmice u Belfastu bio izbornik Ante Čačić.

Ako primjerice Mandžukića posluži zdravlje te ako nakon ovog kvalifikacijskog ciklusa odradi još jedan cijeli kvalifikacijski ciklus za Euro, nije nemoguće da se približi Šukeru.

Dodajmo kako će Hrvatska kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nastaviti u ožujku protiv Ukrajine.
'Ima dosta do te utakmice, ali veseli me što ćemo opet igrati pred svojim navijačima. To nam svima nedostaje, a stvarno nije lako pobjeđivati u takvim uvjetima bez publike. Mislim da uz podršku možemo pobijediti i Ukrajinu', kazao je Mandžukić koji je željan igre i golova kao u danima kada je iz Zagreba prelazio u Dinamo i kada su mnogi sumnjičavo vrtjeli glavama…

Jedan od onih koji nikada nije sumnjao u Mandžukića je svakako 'trener svih trenera' Miroslav Ćiro Blažević. S obzirom na to da je Šuker većinu svojih golova u dresu hrvatske nogometne reprezentacije zabio u vrijeme kada je legendarni Ćiro bio izbornik, boljeg sugovornika nismo mogli pronaći. Međutim, Ćiru je na jedan način to pitanje zaprepastilo…

'Sine, uz dužno poštovanje prema Mandžukiću za kojeg držim da je jedan od najboljih centarfora na svijetu, Šukera će po broju golova stići znaš kad? U limburgu mjesecu kad se majmuni budu šišali!', kazao je za tportal.hr 81-godišnji Blažević, dodavši ozbiljnijim tonom:

'Ozbiljno mislim kako Mandžo ne može stići Šukera koji je bio fenomen kakav se rađa jednom u 100 godina! Bio je prvi golgeter svijeta i to mu nitko ne može uzeti. Istina, Mandžo je suvremeni igrač, moderan i ima osjećaj za gol, ali instinkt za gol kakav je imao Šuker nikada u karijeri nisam vidio! Mamicu mu, Šuker je uvijek bio blizu lopte kad ju je trebalo ugurati u gol, uvijek je bio na pravom mjestu!

Na kraju je legendarni Šuker ipak morao Mandži priznati u kojem je segmentu igre bolji.

'Manđo je puni bolji od Šukera u igri glavom, a razlog je taj što je Šuker, koji gotovo nikad nije bio ozlijeđen u karijeri, izbjegavao tu vrstu duela', poručio je za kraj Ćiro.

Najbolji strijelci hrvatske nogometne reprezentacije

45 Davor Šuker
29 Eduardo da Silva
     Mario Mandžukić
22 Darijo Srna
20 Ivica Olić
16 Niko Kranjčar
     Ivan Perišić
15 Goran Vlaović