FINALE PA PRIPREME ZA EURO...

Rakitić o novom trofeju i Alenu 'u kojem ćemo uživati'

20.05.2016 u 21:06

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i vezni igrač Barcelone, Ivan Rakitić, rekao je uoči finala španjolskog kupa protiv Seville kako neće slaviti pogodak ako ga zabije svom bivšem klubu, da želi sreću Luki Modriću u finalu Lige prvaka te je pohvalio Alena Halilovića za "veliku sezonu" u Sportingu

'Mali detalji mogu odlučiti utakmicu, takav je nogomet. Ti detalji mogu promijeniti dinamiku i usmjeriti susret. Oni će nastojati odigrati čvrstu i intenzivnu utakmicu, no mi smo tu da ih zaustavimo,' izjavio je Rakitić na konferenciji za medije u Barceloni.

Finale kupa između Seville, u kojoj je igrao od siječnja 2011. do ljeta 2014., i Barcelone u koju je zatim prešao igra se u nedjelju u Madridu na stadionu Vicente Calderon.

'Nastojat ćemo sve učiniti da se ponovi finale europskog Superkupa,' istaknuo je 28-godišnji vezni igrač.

Naime, prošlo ljeto je Barcelona, pobjednik Lige prvaka, svladala s 5-4 pobjednika Europske lige Sevillu.

'Zabijem li gol neću slaviti, poštujem i nosim Sevillu u srcu. Titulu ću proslaviti doma sa svojim ljudima. Najvažnije je to što ju želim osvojiti,' napomenuo je hrvatski reprezentativac koji je 2014. bio kapetan momčadi s juga Španjolske.

Od tada je s Barcelonom osvojio šest trofeja, a ovaj mjesec obranio naslov prvaka Španjolske.


'To što smo ove godine osvojili prvenstvo daje nam zamah, dolazimo zadovoljni, naslov prvaka nam puno pomaže,' rekao je Rakitić te zahvalio navijačima koji su pobjednike dočekali na ulicama glavnog grada Katalonije.

'To je bio najljepši trenutak sezone. Poseban dan,' naglasio je.

Rakitić finalnom utakmicom protiv Seville završava svoju drugu sezonu u Barceloni, ujedno drugu sezonu pod vodstvom trenera Luisa Enrique.

'On je kompletan trener, ni trenutka ne ostavlja sumnju. Na terenu se sve događa brzo, a on ulijeva povjerenje, unosi mirnoću, premda to nije jednostavno u tako velikom klubu,' rekao je.

'Ovo je bila spektakularna sezona, bilo je doduše trenutaka u kojoj se promijenila dinamika, no sve u svemu bila je to velika sezona. Iako ne ovisi o ovom finalu, bilo bi lijepo sve završiti s novim peharom. Bili bi ponosni na dvostruku krunu,' izjavio je.

Barcelona ove sezone nije uspjela obraniti naslov prvaka Europe budući da je u četvrfinalu Lige prvaka ispala od Atletica koji će u finalnom obračunu dva madridska kluba igrati protiv Reala.

'Ne znam hoću li gledati finale, taj dan ću biti s obitelji. Uvijek ću željeti sreću Modriću, kao i recimo Mandžukiću (bivši napadač Atletica),' rekao je dodavši da ne želi da Real Madrid osvoji Ligu prvaka.

Osvrnuo se i na 20-godišnjeg igrača Barcelone Alena Halilovića, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona, a sada se s hrvatskom reprezentacijom nalazi na priprema za Europsko prvenstvo.

'Rekao sam mu da treba ovako nastaviti. Odigrao je veliku sezonu u Sportingu i njegovi suigrači govore jako lijepo o njemu, što je bitna stvar. Jako je mlad i ide svojim putem. Uživat ćemo u njemu,' napomenuo je Rakitić.

Upitan o polemici uoči finala kupa, odnosno sukobu na relaciji Barcelona - Madrid zbog najavljene zabrane unošenja katalonskih zastava koje simboliziraju samostalnost te pokrajine, nogometaš je rekao kako razumije da Barcelona mora napraviti to što mora te da poštuje svačije mišljenje.

'Mi ćemo na terenu napraviti što možemo,' dodao je.

Upitan da prokomentira nastup Seville koja je osvojila treći put zaredom Europsku ligu pobijedivši u finalu Liverpool s 3-1, Rakitić je rekao: 'Osvojili su veliku titulu i sada bi bilo dosta. Imat će iduće sezone prilike za osvajanje novih, sada je red na nama. Uspjeh u Europskoj ligi dat će im snagu no mi moramo misliti na sebe.'

'Predstojeća utakmica za mene će biti posebna jer imam podijeljeno srce, no igra se za važnu titulu a ja ju želim osvojiti,' zaključio je.