NASTAVAK BORBE

Zgrožena Srbija najavila tužbu: Uzdrman je temelj nogometa

04.05.2016 u 09:28

Bionic
Reading

Na 40. kongresu UEFA-e najviše zanimanja je izazvala odluka da Nogometni savez Kosova postane punopravan član. U Srbiji se s time ne mire te najavljuju tužbu

U utorak je bio povijesni dan za Kosovo. Sa 28 glasova za, 24 protiv i dva nevažeća njihov Nogometni savez postao je punopravan član UEFA-e.

U Srbiji takvu odluku nazivaju sramotnom i skandaloznom, a Nogometni savez Srbije (FSS) najavio je tužbu protiv UEFA-e Sportskom arbitražnom sudu u Laussani.

'Zgaženo je pravo. Ova odluka je protupravna i nelegalna i borit ćemo se svim silama protiv nje. Uzdrman je temelj nogometa i ovo bi mogao biti uvod u mnogo ozbiljnije podijele u nogometnoj Evropi. Imaju iluziju ako misle da ćemo ikada prestati da se borimo i da ćemo priznati lažnu državu Kosovo. Ne sanjajte da je borba prestala, ne sanjajte da ste član UEFA-e', poručio je srpski političar Marko Đurić Kosovu.

'Ovom se odlukom uništavaju svi principi koje smo učili i za koje se UEFA zalagala. Borit ćemo se da opovrgnemo odluku UEFA-e. Nogometaši i djeca koja danas čitaju o ovoj odluci gube povjerenje u ovaj sistem', dodao je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić.