PROCVAO U ŠPANJOLSKOJ

Evo što nam je Halilović rekao nakon najboljih 45 minuta

16.12.2015 u 07:56

Bionic
Reading

Alen Halilović odigrao je u uzvratu šesnaestine finala španjolskog Kupa kralja protiv Real Betisa tek drugo poluvrijeme, ali i u tih 45 minuta pokazao je svoje raskošno znanje i evidentan napredak, čime je osvojio srca svih ljubitelja nogometa u Španjolskoj

Sporting i Betis igrali su u utorak uzvratni dvoboj španjolskog Kupa kralja, a gost iz Andaluzije u Asturiju je došao s dva gola (2:0) prednosti iz prve utakmice. 

No, kako to obično treneri rade, za dvoboje u kup utakmicama malo 'promiješaju' sastave, u želji da one najbolje odmore, pa je tako i trener Sportinga Abelardo na klupi ostavio Alena Halilovića, kreativca u svojoj momčadi.

Domaćini su poveli u 14. minuti golom Bernarda Espinose, no samo četiri minute kasnije gosti su izjednačili preko Nizozemca Rickyja van Wolfswinkela. I s tim se rezultatom otišlo na odmor.

A onda je u nastavku priliku dobio Halilović i pružio još jednu odličnu partiju, dovevši svoj klub na prag velikog preokreta.

Prvo je u 47. minuti sjajnim udarcem s ruba 16-erca zabio za 2:1, a u 72. minuti realizirao je kazneni udarac za 3:1. U tim trenucima Gijonu je trebao još jedan gol za prolaz. No dok su tražili put do protivničkog gola, za Betis su zabili Van Wolfswinkel (83) i Cejudo (88) te je dvoboj okončan rezultatom 3:3 i dalje su otišli 'zeleno-bijeli'.

'Sretni smo svi zbog igre koju smo pružili. Igrali smo kao momčad i prema prikazanom na travnjaku zaslužili smo proći', rekao je za tportal.hr nakon utakmice Alen Halilović

I vi ste odigrali odlično. Šteta što ta dva gola nisu bila dovoljna.

'Sretan sam zbog svoje igre, zbog ta dva gola, ali nesretan jer smo ispali.'

Kako to da ste ušli tek u drugom poluvremenu?

'Trener je tako odlučio, a valjda je mislio da će moći i bez nas jer ostali smo na klupi Mascarell, Castro i ja. No kako se utakmica razvijala, tako je trener odlučio nas uvesti u igru i skoro smo stigli do prolaska u osminu finala. Međutim nema nikakve ljutnje, sretan sam što igram i kakvu podršku imam.'

Vaš preporod je evidentan. Je li ovo vaših najboljih 45 minuta u Španjolskoj, jer pohvale stižu sa svih strana?

'Hvala svima na tome. Možda mi ovo bilo najbolje poluvrijeme, ali ne doživljavam to tako. Meni je najvažnije da napredujem, pa se nadam da će moje najbolje utakmice tek doći', zaključio je odlučni Halilović, igrač koji se definitivno pronašao u Sportingu.