U ŠOKU ZBOG REAKCIJA

Benzema prvi igrač koji je požalio jer je pljunuo na teren!

25.11.2015 u 10:55

Bionic
Reading

Karim Benzema putem odvjetnika se oglasio zbog pokrenute incijative da ga se izbaci iz reprezentacije nakon što je pljunuo na završetku Marseljeze uoči El Clasica. Kaže da je pljuvanje normalno u nogometu i da je u šoku zbog onog za što ga se tereti...

Nogometaši redovito pljuju po terenu uoči, tijekom i nakon utakmica, a Benzema je čini se prvi koji je požalio zbog toga. Naime, po završetku Marseljeze svirane na Santigao Bernabeuu 27-godišnji Francuz alžirskih korijena napravio je ono što i inače radi: pljunuo na teren, ali bio je to krivi trenutak.

U konzervativnim francuskim krugovima ovaj je potez izazvao bijes. Bivša ministrica Nadine Morano pokrenula je na Facebooku inicijativu da se Benzemi zauvijek zabrani igranje za francusku reprezentaciju, jer je 'pljunuo na Marseljezu i žrtve terorističkog napada'.


Sam nogometaš oglasio se u utorak navečer putem svojeg odvjetnika.

'Karim Benzema iznimno je šokiran interpretacijom koju su dali tom činu, nečemu što prakticiraju nogometaši diljem svijeta i potpuno je bezopasno. To pljuvanje možda nije bilo dobrodošlo u tom trenutku i tim okolnostima, ali Benzema odbija s gnušanjem tu skandaloznu interpretaciju koja je zaživjela,' poruka je iz tabora napadača Reala uz dodatak:

'Iako se ne mora opravdavati, Benzema želi podsjetiti da je iskazao poštovanje žrtvama atentata u kojem je izgubilo život naših 130 sugrađana 13. studenog, objavama na svojem Twitter i Instagram profilu.'

Zasad je 70 tisuća ljudi na Facebooku kliknulo da im se ideja inicijative izbacivanja Benzeme iz reprezentacije sviđa.