KONKURENT RAKITIĆU?

Nestrpljiva Barca podcrtala najveću zimsku želju

05.10.2015 u 22:07

Bionic
Reading

Zbog nepravilnostiu dovođenju mladih igrača Barcelona je morala apstinirati od šopinga u tri posljednja prijelazna roka. Ovoga siječnja napokon će moći kupovati i čini se da su već podcrtali želju koju žele prvu realizirati

Prema pisanju španjolskog Sporta, koji je iznimno upućen u zbivanja u Barceloni i kotira kao njihovo 'kućno glasilo', katalonska mašinerija fokus je opet okrenula prema Anfieldu otkuda nakon Luisa Suareza već ove zime žele dovesti i Philippea Coutinha.

23-godišnji Brazilac koji je prije Liverpoola igrao za Vasco da Gamu, Inter i Espanyol tako bi ponovno mogao završiti u Barceloni, ovaj puta pod reflektorima Camp Noua gdje bi igrao iza najboljeg napadačkog trojca svijeta. Messija će 'tek upoznati, dok Neymara i Suareza već zna jako dobro.  S prvim je bio prijatelj još u djetinjstvu i upravo u Neymaru ima jednog od snažnih zagovornika ovog transfera. Sa Suarezom je pak napadao Premiership prije dvije sezone i svima je jasno koliko bi to dobra osovina sada bila.

Pred Liverpoolom je novo olujno vrijeme. Smijenjen je Rodgers, dolazi (valjda) Klopp i novi trener tražit će nova rješenja. Čitaj, ulazne transfere. Za to će mu trebati novac, a interes Barcelone za najveću zvijezdu (koja ima ugovor još 4 godine!) uvijek je bio sjajna prilika svakom klubu da zaradi ozbiljan novac.


Jasno je da će u Liverpoolu prvo odbiti pomisao na prodaju, kao i u slučau Suareza, ali igrači Coutinhova profila žeđaju za Ligom prvaka i trofejima, a te su kategorije na Anfieldu ovih godina rijetke. Ako Barcelona ponudi 80+ milijuna eura, iako su u 'igračevom stožeru' navodno skloniji ljetnom transferu, Coutinho bi već ove zime lako mogao postati novi biser u Barcinom nizu.

Ukoliko ga dovedu za pozicije će se boriti s Rakitićem i Iniestom, a sjajno bi Kataloncima poslužio i kao joker za ofenzivni red ukoliko, kao sada Messi, netko od njih ne može igrati.

Coutinho bi bio idealan dodatak Barceloni i sjajan konkurent Rakitićuu i Iniesti