RANIERI GA IGNORIRA

Može li Čačić vratiti Kramarića u nogometni život?

05.10.2015 u 13:40

Bionic
Reading

Okupio je Ante Čačić u Zagrebu reprezentativce na koje računa u sljedeća dva kvalifikacijska ogleda, protiv Bugarske i Malte. No, nisu svi došli u vrijeme ručka jer u nedjelju su imali prvenstvenih obveza

Modrić, Rakitić, Subašić, Kovačić... Dio je tih koji će se Čačiću javiti nešto kasnije. A među onima koji su stigli na vrijeme, vjerojatno i na govor Davora Šukera koji je došao u 'bazu' hrvatskih reprezentativaca čuti pozdravni Čačićev govor, bio je i Andrej Kramarić. Bivši napadač Dinama, Lokomotive i Rijeke, koji je u prošlom zimskom prijelaznom roku preselio u Leicester City.

I dok je prošle sezone igrao za 'lisice', u ovoj, otkad je momčad preuzeo Talijan Claudio Ranieri, Kramarić je ili na klupi ili čak na tribinama. Kao i u zadnjem okršaju protiv Norwich Cityja. Uspio je Kramarić skupiti tek 12 prvoligaških minuta, uz nešto veću minutažu u Liga kupu. U svakom slučaju premalo za održavanje natjecateljskog ritma.

Ali Kramarića to očito ne brine.

'Za reprezentaciju sam uvijek spreman', objasnio je odmah na početku Andrej Kramarić a onda se osvrnuo na sljedeće reprezentativne obveze.

'Svi znamo kakav je cilj stavljen ispred nas - to su dvije pobjede'.

Iako Hrvatskoj možda ni dvije pobjede neće jamčiti plasman, Kramarić se nada da će Italija protiv Norveške odigrati bez kalkuliranja, odnosno na pobjedu.

'Ne razmišljam o drugima u skupini, ali se nadam da će Italija pošteno odraditi svoj posao. Također, važno je da se mi vratimo na pobjedničke staze, pa ako već ne uspijemo u ove dvije utakmice osigurati plasman, da budemo spremni za dodatne kvalifikacije'.

Kako kaže, s izbornikom Čačićem se nije čuo.

'Nismo se čuli, sada ćemo razgovarati. Ali mislim da to nije ni važno. Sada je na meni da se dokažem na treninzima. Meni je najvažnije da sam spreman'.

Nadate li se minutaži na utakmicama?

'Sportski je nadati se. Svi koji smo ovdje želimo igrati, ali izbornik je taj koji će sastavljati momčad'.

Ono što nikome neće ići na ruku jest sumorna atmosfera praznih tribina.

'Navikli smo već na to, ha, ha.. Nikome zbog toga nije drago. Znam kako je kad se radi pritisak s tribina i da u gostima tada nije lako igrati. No, sad je na nama da pokažemo ono što smo pokazivali prije', zaključio je Andrej Kramarić. O klupskom statusu bilo ga je neprimjereno pitati jer sigurno ni njemu nije drago ragovarati na tu temu.

Hrvatska reprezentacija će u subotu, 10. listopada, u Zagrebu protiv Bugarske i u utorak, 13. listopada, na gostovanju protiv Malte tražiti dvije pobjede za izravan plasman na završnicu Europskog prvenstva u Francusku. Za povoljan rasplet hrvatskim će nogometašima najvjerojatnije biti potrebna i pomoć Italije koja u posljednjem kolu dočekuje Norvešku i u tom dvoboju treba osvojiti barem bod kako Norvežani ne bi ostali na drugom mjestu u skupini H koje trenutno drže sa 16 bodova, dva manje od vodeće Italije, a dva više od Hrvatske.