IZNEVJERIO NACIJU

Robben i cijela Nizozemska bijesni: Kakva je to glupost bila!?

04.09.2015 u 16:39

Bionic
Reading

Nakon što je reprezentacija Nizozemske kod kuće izgubila od Islanda, kapetan Arjen Robben izjavio je ono što misli cijela zemlja: Bruno Martins Indi napravio je veliku glupost...

Nizozemska se nalazi na rubu ispadanja, iako je nikad lakše plasirati se na Europsko nogometno prvenstvo, s obzirom da čak 24 reprezentacije po prvi put sudjeluju na njemu. No, Nizozemci su porazom kod kuće od Islanda izgubili izglede za izravni plasman na veliku smotru, a ako izgube u sljedećoj utakmici protiv Turske, ostat će i bez dodatnih kvalifikacija.

Nizozemska javnost očekivano je ogorčena, a za poraz od Islanda glavnog krivca svi vide u Bruni Martinsu Indiju, koji je na neodgovoran način zaradio crveni karton, nepotrebnim udaranjem protivničkog nogometaša Kolbeinna Sigthorssona.

Čak ga ni kapetan nije imao volje braniti.

'Kao kapetan moja je dužnost braniti suigrače, ali ono što je Martins napravio bilo je glupo. Ostavio je suigrače na cjedilu, bilo je to neprofesionalno,' izjavio je Bayernov krilni ofenzivac koji se u ovoj utakmici uspio i ozlijediti.

Nizozemska bez Robbena i Martinsa gostuje u nedjelju u Turskoj koja je remijem protiv Latvije propustila priliku dodatno otežati situaciju 'narančastih', no sada ima novu priliku. Izbornik Blind sljedećih dana sigurno neće mirno spavati...

EP kvalifikacije

Skupina A

Češka - Kazahstan 2:1
Turska - Latvija 1:1
Nizozemska - Island 0:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Island 7 6 0 1 18
2. Češka 7 5 1 1 16
3. Nizozemska 7 3 1 3 10
4. Turska 7 2 3 2 9
5. Latvija 7 0 4 3 4
6. Kazahstan 7 0 1 6 1

Sljedeće utakmice

6.9. Latvija - Češka
6.9. Turska - Nizozemska
6.9. Island - Kazahstan