NJEGOVI GOLOVI VRIJEDNI

Rakitića hvale u Španjolskoj: Taj otvara utakmice!

03.05.2015 u 11:14

Bionic
Reading

Ivan Rakitić u Cordobi je zabio svoj sedmi pogodak sezone, a više od pola golova našeg reprezentativca bili su oni s kojima je Barcelona otvorila utakmicu...

Hrvatski 27-godišnji veznjak proživljava odlične dane u katalonskom klubu, a trofeji se smiješe na kraju sezone. Barcelona je u igri za trostruku krunu, čemu svjedoči i impresivna 8:0 pobjeda protiv Cordobe u nedjelju kojom se dodatno približilaa tituli u Primeri.

Osim tradicionalno hvaljene trojke u napadu Barcelone, španjolski mediji nakon Cordobe imaju lijepe riječi i za Ivana Rakitića. On je posljednjoj momčadi lige u 42. minuti zabio prvi pogodak na utakmici, nakon kojeg su njegovi suigrači zabili još sedam.

Zanimljivo, dnevnik Sport upozorava kako se Rakitić specijalizirao ove sezone za pogotke kojima bi Barcelona otvarala utakmice. Naime, od sedam golova koje je postigao, četiri su bila prva na utakmici.


Dogodilo se to u Kupu prošle jeseni protiv Huesce, pa protiv Granade u Primeri, Manchester Cityja u Ligi prvaka i sada protiv Cordobe. Barcelona nije niti jednom prosula bodove nakon što bi Rakitić otvorio utakmicu.

No, pravi izazov za Katalonce tek slijedi. U srijedu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Camp Nou dolazi Bayern, a nadajmo se da će nepredvidivi Luis Enrique našeg Rakitića poslati od prve minute...