NEĆE NA ODMOR?

Jürgen Klopp otkrio planove za budućnost

15.04.2015 u 16:33

Bionic
Reading

Nisam više idealan trener za ovaj klub, Dortmundu treba promjena, izjavio je Juergen Klopp na konferenciji za medije održanoj u srijedu u Dortmundu, na kojoj je potvrdio informaciju o napuštanju kormila dortmundske Borussije na kraju sezone

Iako je prema ugovoru trebao ostati na poziciji trenera do 2018. godine, Jürgen Klopp se odlučio povući na kraju sezone koju će i on, i igrači, i vjerni navijači Borussije željeti što prije pospremiti u ladicu loših uspomena.

'Uvijek sam govorio da ću javno reći ako nisam idealan trener za ovaj klub. Dortmundu je potrebna promjena. Vjerujem da je moja odluka potpuno ispravna. Odlučio sam je objaviti danas kako se ne bi stvarao dodatni pritisak, kao što je prošlih sezona bio slučaj kad su u pitanju bili igrači,' rekao je Klopp sjedeći pred novinarima u društvu klupskih čelnika, predsjednika Hans-Joachima Watzkea i sportskog direktora Michaela Zorca, koji su rekli da u ovom trenutku ne žele govoriti o mogućim Kloppovim nasljednicima, iz poštovanja prema svom, još uvijek aktualnom treneru koji je u Dortmund stigao 2008. godine iz Mainza i odveo crno-žute do dva naslova njemačkog prvaka, jednog njemačkog kupa i finala Lige prvaka 2013. u kojem je Borussia poražena 1-2 od najljućeg suparnika, minhenskog Bayerna.

'Bilo je to prekrasno vrijeme za mene,' rekao je Klopp o razdoblju koje je iza njega, u kojem je, dobrim dijelom zahvaljujući i njegovom trenerskom umijeću i vizijama, klub s ruba bankrota uzdignut do statusa jednog od najvećih u europskim razmjerima.


Iza njega su u dvije sezone u Bundesligi u kojima je Borussia gledala u leđa Bayernu, za kojim u ovom trenutku zaostaje ogromnih 37 bodova i nalazi se tek na 10. mjestu ljestvice. Za Borussiju je to čak i vrlo dobra pozicija s obzirom na to da su nakon jesenskog dijela bili pretposljednja momčad koja je bila suočena s ispadanjem u Drugu ligu. Na proljeće je ipak došlo do rezultatskog procvata koji je izbrisao strah od ispadanja, a klub još može dohvatiti i nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone kroz njemački kup u kojem je Borussia dogurala do polufinala.

Uz vijest o njegovom odlasku, spominjalo se da će Klopp uzeti jednogodišnju stanku od trenerskog posla i nogometa, ali on je to u srijedu demantirao.

'Ne odlazim zato što sam se umorio ili zato što sam u kontaktu s nekim drugim klubom, već zato što mislim da je to najbolja odluka. No, ne planiram se pritajiti,' izjavio je 47-godišnji stručnjak za čije su usluge pokazali mnogi veliki klubovi pa mu neće biti nikakav problem pronaći novi posao.

Iako su klupski čelnici odbili govoriti o mogućem Kloppovom nasljedniku, njemački mediji vjeruju da će to biti Thomas Tuchel, bivši trener Mainza (2009-2014). Tuchela su povezivali s trenerskim poslom u HSV-u, ali su te špekulacije danas pale u vodu, kad je za trenera u Hamburgu imenovan Bruno Labbadia. Najtiražniji njemački dnevnik Bild objavio je da će Tuchel s Borussiom potpisati četverogodišnji ugovor.