IGRAČ BUDUĆNOSTI?

Zvezdaš i legenda Milana o Kovačiću: Nema 'ono nešto'

04.03.2015 u 10:21

Bionic
Reading

Mateo Kovačić figurirao je, a nadamo se da će i dalje, kao budućnost milanskog Intera. Doduše, s obzirom na njegovu mladost, oscilacije su još uvijek prisutne, pa hrvatski igrač jedan tjedan dobiva pohvale, a drugi pokude

Tako se u razgovoru za Radio Sportivu našeg reprezentativca sjetio i Dejan Savičević, nogometaš koji ima status legende u Milanu, a koji je sa Zvezdom stigao i do naslova europskog prvaka.

U tom se razgovoru Savičević dotaknuo i Milana, trenera Inzaghija, komentirao je i stanje u talijanskom nogometu.

'Gledao sam posljednji derbi između Rome i Juventusa i došao do zaključka da talijanskom nogometu trebaju promjene. Igra se loš nogomet, a ćemu pridonose i treneri. Recimo, kod Montelle su baš svi igrači iza lopte. A takav nogomet ne privlači navijače. Jasno mi je da Juventus ima devet bodova prednosti, ali mi nije jasno kako je Roma mislila pobijediti s takvom igrom? Stoga mislim da se mora staviti pritisak na trenere i promijeniti mentalitet i shvaćanje igre kao takve'.

Nama je pak najzanimljivi odgovor vezan za Matea Kovačića

'Mislio sam da će Kovačić biti igrač budućnosti, ali sada više nisam siguran da je veliki igrač. Nema 'ono nešto', što bi ga izdignulo od ostalih', objasnio je Savičević.